Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Επανέναρξη με θεαματική κυβίστηση από την ανίκανη διοίκηση της ΕΠΟ

Ημερομηνία: 25 Νοεμβρίου, 2014 00:08
Επανέναρξη με θεαματική κυβίστηση από την ανίκανη διοίκηση της ΕΠΟ

Του Θάνου Μπλούνα

Με μια θεαματική κυβίστηση η ΕΠΟ πήρε πίσω την απόφαση περί αναβολής των πρωταθλημάτων χωρίς να έχει ικανοποιηθεί κανένας από τους λόγους για τους οποίους στις 14/11 αποφάσισε το μη ορισμό διαιτητών "σε όλα τα πρωταθλήματα" με αφορμή την επίθεση στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Χρ. Ζωγράφο.

Συγκεκριμένα η ΕΠΟ ζητούσε στις 14/11 να ληφθούν μέτρα από την πολιτεία και τις ΠΑΕ. Σε δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε στις 20/11 υποστήριζε ότι δεν αλλάζει την απόφασή της  επειδή δεν ελήφθη κανένα μέτρο από την πολιτεία και τις ΠΑΕ.

Το βράδυ της Δευτέρας 24/11 κι ενώ κανένα μέτρο δεν έχει ελήφθη από την πολιτεία, κανένα μέτρο δεν έχει ελήφθη από τη Σούπερ Λίγκα (καλά… από την ΕΠΟ δεν επρόκειτο να ληφθούν μέτρα ούτως ή άλλως) και η Σούπερ Λίγκα απλώς επανέλαβε την αυτονόητη καταδίκη του γεγονότος της επίθεσης στον Χρ. Ζωγράφο, όπως ακριβώς έκανε και στις 14/11, η ομοσπονδία έσπευσε ασθμαίνοντας να ανακοινώσει την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Δηλαδή, αποφασίστηκε μια αναβολή για συγκεκριμένους λόγους και κανένας από τους λόγους αυτούς δεν ικανοποιήθηκε.

Με άλλα λόγια η προδήλως ανίκανη διοίκηση του κ. Σαρρή και των στενών συνεργατών του που στην πλειοψηφία τους έχουν συμφέροντα, νέμονται το ποδόσφαιρο και είναι παχυλά αμειβόμενοι, διακωμώδησαν ακόμα την έννοια της αναβολής πρωταθλημάτων.

Τι επιπλέον μέτρα θα μπορούσε να πάρει η πολιτεία, από τη στιγμή που άμεσα και η αστυνομία και η Δικαιοσύνη επιλήφθηκαν της υπόθεσης Ζωγράφου;

Tι μέτρα θα μπορούσε να πάρει η Σούπερ Λίγκα από τη στιγμή που η υπόθεση Ζωγράφου δεν αφορά άμεσα κανένα μέλος του συνεταιρισμού διότι αφενός το πρόσωπο που δέχτηκε επίθεση είναι μέλος της ΕΠΟ και αφετέρου ο αγώνας Παναχαϊκή – ΑΕΚ για τον οποίο καταγγέλθηκε ότι επιχειρήθηκε να οριστούν συγκεκριμένοι διαιτητές, εντάσσεται στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ;

Γιατί η ΕΠΟ ζητεί μέτρα από τη Σούπερ Λίγκα όταν το πρόσωπο το οποίο φέρεται να δέχτηκε τηλεφωνήματα προκειμένου να ορίσει διαιτητές στον προαναφερθέν αγώνα, είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ και όχι ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας;

Γιατί οι καταγγελίες αυτές δεν έγιναν και ακόμα δεν έχουν απασχολήσει τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου και γιατί δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα ο «ποδοσφαιρικός εισαγγελέας» της ΕΠΟ;

Kαι σε τελική ανάλυση η ΕΠΟ, που είναι η καρδία του προβλήματος, ποια μέτρα πήρε για να προστατεύσει τα μέλη της, πέραν του να ζητεί παρελκυστικά από τους άλλους να πάρουν μέτρα για όσα συμβαίνουν στα δικά της μέλη και αφορούν τα δικά της όργανα;

Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η αναβολή του πρωταθλήματος ήταν ένα φτηνό τέχνασμα της  ΕΠΟ για να κάνει αντιπερισπασμό από τις ευθύνες του προέδρου της κ. Σαρρή από όσα κατήγγειλε ο κ. Μαρινάκης και τον αφορούν.

Η στάση της κρίνεται ως υποκριτική και επιλεκτική διότι έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη στάση που κράτησε απέναντι σε δεκάδες περιπτώσεις άλλων επιθέσεων σε διαιτητές, σε μέλη της ΚΕΔ, σε παράγοντες του ποδοσφαίρου και σε αθλητικούς συντάκτες εντός γηπέδων.  

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΠΟ που ποιεί την ανάγκη φιλοτιμία:

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Super League, την εκλογή νέου προεδρείου και την επιστολή που εστάλη στην Ομοσπονδία, ανακοινώνονται τα εξής:

Παρά το γεγονός ότι η ΕΠΟ δεν είναι πλήρως ικανοποιημένη από το περιεχόμενο της επιστολής, το οποίο περιεχόμενο έρχεται να καταδείξει και αποδείξει τα πολύ μεγάλα λειτουργικά προβλήματα της λίγκας, θεωρεί ότι αυτό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και για αυτόν τον λόγο η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ορίσει διαιτητές για να συνεχιστούν και ολοκληρωθούν ομαλά όλες οι διοργανώσεις εθνικής εμβέλειας.

Παρά τα όσα ισχυρίζονται διάφορα κέντρα περί επιχείρησης φίμωσης των παραγόντων και των ΜΜΕ, είναι ξεκάθαρο ότι το μοναδικό ζητούμενο για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι πρώτον η ειλικρινής προσπάθεια για την αντιμετώπιση του φλέγοντος θέματος της βίας σε όλα τα επίπεδα, αλλά και ο δια παντός τερματισμός της ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ προσώπων της ελληνικής ποδοσφαιρικής οικογένειας, όπως αρέσκονται κάποιοι να κάνουν προκειμένου να βρουν άλλοθι για τις δικές τους αποτυχημένες επιλογές και ενέργειες.

Η ΕΠΟ τονίζει και επισημαίνει για τελευταία φορά και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι δεν μπορεί εφεξής να γίνει ανεκτή η οποιαδήποτε διακύβευση ανθρώπινης ζωής ή σωματικής ακεραιότητας ατόμου που εντάσσεται στον ευρύτερο χώρο του ποδοσφαίρου μας και σε περίπτωση κατά την οποία στο μέλλον συμβεί το παραμικρό, τότε η Ομοσπονδία θα εξετάσει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να εφαρμόσει όλα τα καταστατικά δικαιώματά της σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων.

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα με δύο νεκρούς στην Ολλανδία
Τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα με δύο νεκρούς στην Ολλανδία Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 22:25

Δύο άνθρωποι, ένας ενήλικας κι ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους στην Ολλανδία όταν τρένο παρέσυρε ένα αυτοκίνητο, όπως μεταδίδει το BBC.

Περισσότερα...
Διαιτητής κάνει θέατρο για να αποβάλλει τον Φαμπιάνο! (vid)
Διαιτητής κάνει θέατρο για να αποβάλλει τον Φαμπιάνο! (vid) Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 21:30

Βραζιλιάνος διαιτητής πρωτοτύπησε στον αγώνα Βάσκο Ντα Γκάμα - Φλαμένγκο, αφού έγινε ο πρώτος ρέφερι στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που έκανε θέατρο για να αποβάλλει ποδοσφαιριστή και συγκεκριμένα τον Λουίς Φαμπιάνο!

Περισσότερα...
Συγκλονίζει ο Κλάσνιτς στην άνιση μάχη που δίνει (vid)
Συγκλονίζει ο Κλάσνιτς στην άνιση μάχη που δίνει (vid) Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 20:29

Συγκλονιστικό είναι το ντοκιμαντέρ της γερμανικής τηλεόρασης NDR για την περιπέτεια της υγείας του άλλοτε φορ της Βέρντερ, Ιβάν Κλάσνιτς, που δίνει μάχη για τη ζωή του κάνοντας αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα εδώ και 13 χρόνια!

Περισσότερα...
Στα όρια του ο Παντελίδης, δεν έγινε προπόνηση στον Ηρακλή
Στα όρια του ο Παντελίδης, δεν έγινε προπόνηση στον Ηρακλή Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 20:04

Σε οριακό σημείο έχει φτάσει η κατάσταση στον Ηρακλή. Ο Σάββας Παντελίδης απηυδισμένος από τις συνθήκες που συνάντησε απόψε (27/3) στη Μίκρα τα βρόντηξε αποφασίζοντας να μην γίνει η προπόνηση.

Περισσότερα...
Ποινική δίωξη για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών από το ΚΕΕΛΠΝΟ
Ποινική δίωξη για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών από το ΚΕΕΛΠΝΟ Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 19:28

Ποινική δίωξη για βαριά αδικήματα μεταξύ των οποίων για απάτη με βάση το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, αλλά και για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας για την υπόθεση με τις προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών από το ΚΕΕΛΠΝΟ...

Περισσότερα...
Σαββίδης: "Ήρθε η ώρα ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα"
Σαββίδης: "Ήρθε η ώρα ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα" Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 19:21

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης αισιοδοξεί πως η ώρα του Δικεφάλου να πάρει το πρωτάθλημα έχει φτάσει, ενώ για τη φετινή σεζόν ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας την κατάκτηση του Κυπέλλου και τρεις νίκες στα επόμενα ματς με τον Παναθηναϊκό.

Περισσότερα...
Ζήτησε συγγνώμη ο Λίλα για τη χλεύη κατά ιερέων και χριστιανισμού
Ζήτησε συγγνώμη ο Λίλα για τη χλεύη κατά ιερέων και χριστιανισμού Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 18:57

Ο Αλβανός, ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, Αντι Λίλα με ανάρτησή του στο Facebook ζήτησε συγγνώμη για τα χλευαστικά του σχόλια απέναντι στους ιερείς και τον χριστιανισμό.

Περισσότερα...
Διευκρινήσεις από τον ΣΚΑΪ για το στοίχημα στο Survivor
Διευκρινήσεις από τον ΣΚΑΪ για το στοίχημα στο Survivor Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 18:47

Στον ΣΚΑΪ πληροφορηθήκαμε ότι η εκπομπή SURVIVOR, έχει γίνει αντικείμενο στοιχήματος από φορείς διοργάνωσης στοιχηματισμού, που εδρεύουν τόσο εντός της Ελλάδος όσο και εκτός αυτής.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3