Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Επανέναρξη με θεαματική κυβίστηση από την ανίκανη διοίκηση της ΕΠΟ

Ημερομηνία: 24 Νοεμβρίου, 2014 23:08
Επανέναρξη με θεαματική κυβίστηση από την ανίκανη διοίκηση της ΕΠΟ

Του Θάνου Μπλούνα

Με μια θεαματική κυβίστηση η ΕΠΟ πήρε πίσω την απόφαση περί αναβολής των πρωταθλημάτων χωρίς να έχει ικανοποιηθεί κανένας από τους λόγους για τους οποίους στις 14/11 αποφάσισε το μη ορισμό διαιτητών "σε όλα τα πρωταθλήματα" με αφορμή την επίθεση στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Χρ. Ζωγράφο.

Συγκεκριμένα η ΕΠΟ ζητούσε στις 14/11 να ληφθούν μέτρα από την πολιτεία και τις ΠΑΕ. Σε δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε στις 20/11 υποστήριζε ότι δεν αλλάζει την απόφασή της  επειδή δεν ελήφθη κανένα μέτρο από την πολιτεία και τις ΠΑΕ.

Το βράδυ της Δευτέρας 24/11 κι ενώ κανένα μέτρο δεν έχει ελήφθη από την πολιτεία, κανένα μέτρο δεν έχει ελήφθη από τη Σούπερ Λίγκα (καλά… από την ΕΠΟ δεν επρόκειτο να ληφθούν μέτρα ούτως ή άλλως) και η Σούπερ Λίγκα απλώς επανέλαβε την αυτονόητη καταδίκη του γεγονότος της επίθεσης στον Χρ. Ζωγράφο, όπως ακριβώς έκανε και στις 14/11, η ομοσπονδία έσπευσε ασθμαίνοντας να ανακοινώσει την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Δηλαδή, αποφασίστηκε μια αναβολή για συγκεκριμένους λόγους και κανένας από τους λόγους αυτούς δεν ικανοποιήθηκε.

Με άλλα λόγια η προδήλως ανίκανη διοίκηση του κ. Σαρρή και των στενών συνεργατών του που στην πλειοψηφία τους έχουν συμφέροντα, νέμονται το ποδόσφαιρο και είναι παχυλά αμειβόμενοι, διακωμώδησαν ακόμα την έννοια της αναβολής πρωταθλημάτων.

Τι επιπλέον μέτρα θα μπορούσε να πάρει η πολιτεία, από τη στιγμή που άμεσα και η αστυνομία και η Δικαιοσύνη επιλήφθηκαν της υπόθεσης Ζωγράφου;

Tι μέτρα θα μπορούσε να πάρει η Σούπερ Λίγκα από τη στιγμή που η υπόθεση Ζωγράφου δεν αφορά άμεσα κανένα μέλος του συνεταιρισμού διότι αφενός το πρόσωπο που δέχτηκε επίθεση είναι μέλος της ΕΠΟ και αφετέρου ο αγώνας Παναχαϊκή – ΑΕΚ για τον οποίο καταγγέλθηκε ότι επιχειρήθηκε να οριστούν συγκεκριμένοι διαιτητές, εντάσσεται στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ;

Γιατί η ΕΠΟ ζητεί μέτρα από τη Σούπερ Λίγκα όταν το πρόσωπο το οποίο φέρεται να δέχτηκε τηλεφωνήματα προκειμένου να ορίσει διαιτητές στον προαναφερθέν αγώνα, είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ και όχι ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας;

Γιατί οι καταγγελίες αυτές δεν έγιναν και ακόμα δεν έχουν απασχολήσει τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου και γιατί δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα ο «ποδοσφαιρικός εισαγγελέας» της ΕΠΟ;

Kαι σε τελική ανάλυση η ΕΠΟ, που είναι η καρδία του προβλήματος, ποια μέτρα πήρε για να προστατεύσει τα μέλη της, πέραν του να ζητεί παρελκυστικά από τους άλλους να πάρουν μέτρα για όσα συμβαίνουν στα δικά της μέλη και αφορούν τα δικά της όργανα;

Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η αναβολή του πρωταθλήματος ήταν ένα φτηνό τέχνασμα της  ΕΠΟ για να κάνει αντιπερισπασμό από τις ευθύνες του προέδρου της κ. Σαρρή από όσα κατήγγειλε ο κ. Μαρινάκης και τον αφορούν.

Η στάση της κρίνεται ως υποκριτική και επιλεκτική διότι έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη στάση που κράτησε απέναντι σε δεκάδες περιπτώσεις άλλων επιθέσεων σε διαιτητές, σε μέλη της ΚΕΔ, σε παράγοντες του ποδοσφαίρου και σε αθλητικούς συντάκτες εντός γηπέδων.  

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΠΟ που ποιεί την ανάγκη φιλοτιμία:

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Super League, την εκλογή νέου προεδρείου και την επιστολή που εστάλη στην Ομοσπονδία, ανακοινώνονται τα εξής:

Παρά το γεγονός ότι η ΕΠΟ δεν είναι πλήρως ικανοποιημένη από το περιεχόμενο της επιστολής, το οποίο περιεχόμενο έρχεται να καταδείξει και αποδείξει τα πολύ μεγάλα λειτουργικά προβλήματα της λίγκας, θεωρεί ότι αυτό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και για αυτόν τον λόγο η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ορίσει διαιτητές για να συνεχιστούν και ολοκληρωθούν ομαλά όλες οι διοργανώσεις εθνικής εμβέλειας.

Παρά τα όσα ισχυρίζονται διάφορα κέντρα περί επιχείρησης φίμωσης των παραγόντων και των ΜΜΕ, είναι ξεκάθαρο ότι το μοναδικό ζητούμενο για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι πρώτον η ειλικρινής προσπάθεια για την αντιμετώπιση του φλέγοντος θέματος της βίας σε όλα τα επίπεδα, αλλά και ο δια παντός τερματισμός της ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ προσώπων της ελληνικής ποδοσφαιρικής οικογένειας, όπως αρέσκονται κάποιοι να κάνουν προκειμένου να βρουν άλλοθι για τις δικές τους αποτυχημένες επιλογές και ενέργειες.

Η ΕΠΟ τονίζει και επισημαίνει για τελευταία φορά και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι δεν μπορεί εφεξής να γίνει ανεκτή η οποιαδήποτε διακύβευση ανθρώπινης ζωής ή σωματικής ακεραιότητας ατόμου που εντάσσεται στον ευρύτερο χώρο του ποδοσφαίρου μας και σε περίπτωση κατά την οποία στο μέλλον συμβεί το παραμικρό, τότε η Ομοσπονδία θα εξετάσει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να εφαρμόσει όλα τα καταστατικά δικαιώματά της σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων.

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

"Επαγγελματίας γυρολόγος πρόεδρος, μικραίνει την ΑΕΛ"
"Επαγγελματίας γυρολόγος πρόεδρος, μικραίνει την ΑΕΛ" Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 22:57

Η ΠΑΕ Πλατανιάς εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη φραστική επίθεση που δέχθηκε ο Γιώργος Παράσχος από τον Αλέξη Κούγια, χαρακτηρίζοντας τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΛ, επαγγελματία γυρολόγο πρόεδρο!

Περισσότερα...
Η σέξι ντραμίστας από την Κορέα... (vid)
Η σέξι ντραμίστας από την Κορέα... (vid) Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 22:11

To όνομα της είναι A-Yeon. Είναι από την Κορέα και παίζει με ικανοποιητική ευχέρεια ντραμς. Βέβαια αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι ότι παίζει κλασικά rock και metal κομμάτια φορώντας όσο πιο σέξι ρούχα γίνεται...

Περισσότερα...
Ουζουνίδης: "Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί"
Ουζουνίδης: "Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί" Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 21:47

Σε ερώτηση δημοσιογράφου της Nova αναφορικά με το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μόλις δύο διπλά σε εννιά εκτός έδρας αναμετρήσεις, ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε «πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Περισσότερα...
Ένα βήμα εμπρός ένα βήμα πίσω ο ΠΑΟ, ισόπαλος 1-1 στην Κέρκυρα
Ένα βήμα εμπρός ένα βήμα πίσω ο ΠΑΟ, ισόπαλος 1-1 στην Κέρκυρα Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 21:39

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Μπεργκ, η Κέρκυρα ισοφάρισε με τον Επστάιν, ο Βενέτης αποσόβησε σίγουρο γκολ του Σουηδού φορ πάνω στη γραμμή και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών οι «πράσινοι».

Περισσότερα...
"Ο Κούγιας μας έβριζε με ακατονόμαστες εκφράσεις" (vid)
"Ο Κούγιας μας έβριζε με ακατονόμαστες εκφράσεις" (vid) Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 20:54

Ο Γιώργος Παράσχος μετά το ματς του Πλατανιά στη Λάρισα με την ΑΕΛ, κατήγγειλε ότι ο Αλέξης Κούγιας εξύβρισε τον ίδιο και τον βοηθό του Π. Γκουτσίδη. Επεισοδιακή η συνέντευξη Τύπου με τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΛ να αποκαλεί τον Πλατανιά «ομάδα της παράγκας...

Περισσότερα...
Δύο φοιτητές και ένας διδάσκων σε τμήμα ΤΕΙ!
Δύο φοιτητές και ένας διδάσκων σε τμήμα ΤΕΙ! Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 20:36

Τμήμα ΤΕΙ έχει στο πρώτο έτος σπουδών δύο (2) φοιτητές και έναν διδάσκοντα! Λειτουργεί στη Ζάκυνθο και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς εύλογα οι συνθήκες διδασκαλίας μοιάζουν με... ιδιαίτερο φροντιστηριακό μάθημα. 

Περισσότερα...
Ισοπαλία (1-1) που βόλεψε και τους δύο στη Λιβαδειά
Ισοπαλία (1-1) που βόλεψε και τους δύο στη Λιβαδειά Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 19:40

O Λεβαδειακός έπειτα από επτά διαδοχικές ήττες επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα με την ισοπαλία (1-1) κόντρα στον Ατρόμητο, που επίσης άφησε πίσω του τις «κακές» ήττες με Πανιώνιο και Κέρκυρα. Λε Ταλέκ στο 10' και Γιουσούφ στο 73' τα γκολ των δύο...

Περισσότερα...
Δοκάρια ναι, γκολ όχι, στο ΑΕΛ - Πλατανιάς
Δοκάρια ναι, γκολ όχι, στο ΑΕΛ - Πλατανιάς Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 19:25

Τρία δοκάρια, ένα για την ΑΕΛ και δύο για τον Πλατανιά, αλλά κανένα γκολ στην «AEL FC Αρένα». Τους 15 βαθμούς έφτασαν οι «βυσσινί» και παρέμειναν στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Στους 22 οι Κρητικοί και στο -3 από την πεντάδα.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3