Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Επανέναρξη με θεαματική κυβίστηση από την ανίκανη διοίκηση της ΕΠΟ

Ημερομηνία: 24 Νοεμβρίου, 2014 23:08
Επανέναρξη με θεαματική κυβίστηση από την ανίκανη διοίκηση της ΕΠΟ

Του Θάνου Μπλούνα

Με μια θεαματική κυβίστηση η ΕΠΟ πήρε πίσω την απόφαση περί αναβολής των πρωταθλημάτων χωρίς να έχει ικανοποιηθεί κανένας από τους λόγους για τους οποίους στις 14/11 αποφάσισε το μη ορισμό διαιτητών "σε όλα τα πρωταθλήματα" με αφορμή την επίθεση στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Χρ. Ζωγράφο.

Συγκεκριμένα η ΕΠΟ ζητούσε στις 14/11 να ληφθούν μέτρα από την πολιτεία και τις ΠΑΕ. Σε δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε στις 20/11 υποστήριζε ότι δεν αλλάζει την απόφασή της  επειδή δεν ελήφθη κανένα μέτρο από την πολιτεία και τις ΠΑΕ.

Το βράδυ της Δευτέρας 24/11 κι ενώ κανένα μέτρο δεν έχει ελήφθη από την πολιτεία, κανένα μέτρο δεν έχει ελήφθη από τη Σούπερ Λίγκα (καλά… από την ΕΠΟ δεν επρόκειτο να ληφθούν μέτρα ούτως ή άλλως) και η Σούπερ Λίγκα απλώς επανέλαβε την αυτονόητη καταδίκη του γεγονότος της επίθεσης στον Χρ. Ζωγράφο, όπως ακριβώς έκανε και στις 14/11, η ομοσπονδία έσπευσε ασθμαίνοντας να ανακοινώσει την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Δηλαδή, αποφασίστηκε μια αναβολή για συγκεκριμένους λόγους και κανένας από τους λόγους αυτούς δεν ικανοποιήθηκε.

Με άλλα λόγια η προδήλως ανίκανη διοίκηση του κ. Σαρρή και των στενών συνεργατών του που στην πλειοψηφία τους έχουν συμφέροντα, νέμονται το ποδόσφαιρο και είναι παχυλά αμειβόμενοι, διακωμώδησαν ακόμα την έννοια της αναβολής πρωταθλημάτων.

Τι επιπλέον μέτρα θα μπορούσε να πάρει η πολιτεία, από τη στιγμή που άμεσα και η αστυνομία και η Δικαιοσύνη επιλήφθηκαν της υπόθεσης Ζωγράφου;

Tι μέτρα θα μπορούσε να πάρει η Σούπερ Λίγκα από τη στιγμή που η υπόθεση Ζωγράφου δεν αφορά άμεσα κανένα μέλος του συνεταιρισμού διότι αφενός το πρόσωπο που δέχτηκε επίθεση είναι μέλος της ΕΠΟ και αφετέρου ο αγώνας Παναχαϊκή – ΑΕΚ για τον οποίο καταγγέλθηκε ότι επιχειρήθηκε να οριστούν συγκεκριμένοι διαιτητές, εντάσσεται στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ;

Γιατί η ΕΠΟ ζητεί μέτρα από τη Σούπερ Λίγκα όταν το πρόσωπο το οποίο φέρεται να δέχτηκε τηλεφωνήματα προκειμένου να ορίσει διαιτητές στον προαναφερθέν αγώνα, είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ και όχι ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας;

Γιατί οι καταγγελίες αυτές δεν έγιναν και ακόμα δεν έχουν απασχολήσει τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου και γιατί δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα ο «ποδοσφαιρικός εισαγγελέας» της ΕΠΟ;

Kαι σε τελική ανάλυση η ΕΠΟ, που είναι η καρδία του προβλήματος, ποια μέτρα πήρε για να προστατεύσει τα μέλη της, πέραν του να ζητεί παρελκυστικά από τους άλλους να πάρουν μέτρα για όσα συμβαίνουν στα δικά της μέλη και αφορούν τα δικά της όργανα;

Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η αναβολή του πρωταθλήματος ήταν ένα φτηνό τέχνασμα της  ΕΠΟ για να κάνει αντιπερισπασμό από τις ευθύνες του προέδρου της κ. Σαρρή από όσα κατήγγειλε ο κ. Μαρινάκης και τον αφορούν.

Η στάση της κρίνεται ως υποκριτική και επιλεκτική διότι έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη στάση που κράτησε απέναντι σε δεκάδες περιπτώσεις άλλων επιθέσεων σε διαιτητές, σε μέλη της ΚΕΔ, σε παράγοντες του ποδοσφαίρου και σε αθλητικούς συντάκτες εντός γηπέδων.  

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΠΟ που ποιεί την ανάγκη φιλοτιμία:

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Super League, την εκλογή νέου προεδρείου και την επιστολή που εστάλη στην Ομοσπονδία, ανακοινώνονται τα εξής:

Παρά το γεγονός ότι η ΕΠΟ δεν είναι πλήρως ικανοποιημένη από το περιεχόμενο της επιστολής, το οποίο περιεχόμενο έρχεται να καταδείξει και αποδείξει τα πολύ μεγάλα λειτουργικά προβλήματα της λίγκας, θεωρεί ότι αυτό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και για αυτόν τον λόγο η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ορίσει διαιτητές για να συνεχιστούν και ολοκληρωθούν ομαλά όλες οι διοργανώσεις εθνικής εμβέλειας.

Παρά τα όσα ισχυρίζονται διάφορα κέντρα περί επιχείρησης φίμωσης των παραγόντων και των ΜΜΕ, είναι ξεκάθαρο ότι το μοναδικό ζητούμενο για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι πρώτον η ειλικρινής προσπάθεια για την αντιμετώπιση του φλέγοντος θέματος της βίας σε όλα τα επίπεδα, αλλά και ο δια παντός τερματισμός της ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ προσώπων της ελληνικής ποδοσφαιρικής οικογένειας, όπως αρέσκονται κάποιοι να κάνουν προκειμένου να βρουν άλλοθι για τις δικές τους αποτυχημένες επιλογές και ενέργειες.

Η ΕΠΟ τονίζει και επισημαίνει για τελευταία φορά και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι δεν μπορεί εφεξής να γίνει ανεκτή η οποιαδήποτε διακύβευση ανθρώπινης ζωής ή σωματικής ακεραιότητας ατόμου που εντάσσεται στον ευρύτερο χώρο του ποδοσφαίρου μας και σε περίπτωση κατά την οποία στο μέλλον συμβεί το παραμικρό, τότε η Ομοσπονδία θα εξετάσει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να εφαρμόσει όλα τα καταστατικά δικαιώματά της σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων.

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΣ Βοιωτίας: Ενημέρωση Δρόσου για όσα απίστευτα συμβαίνουν
ΕΠΣ Βοιωτίας: Ενημέρωση Δρόσου για όσα απίστευτα συμβαίνουν Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:58

Απίστευτες καταστάσεις συμβαίνουν στην ΕΠΣ Βοιωτίας και αρχίζουν να διαρρέουν με αφορμή την επεισοδιακή συνεδρίαση της Ε.Ε. την Πέμπτη 23/2. Σε αυτήν έγινε...

Περισσότερα...
Στο "κόκκινο" το πολιτικό θερμόμετρο στην Αλβανία
Στο "κόκκινο" το πολιτικό θερμόμετρο στην Αλβανία Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:48

Ατμόσφαιρα όξυνσης πυροδοτείται στην αλβανική πολιτική ζωή καθώς για έβδομη συνεχή ημέρα η κεντροδεξιά αντιπολίτευση διαδηλώνει στο κέντρο των Τιράνων ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Ράμα.

Περισσότερα...
Γιατί σχεδόν κανείς δεν θέλει πια τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γιατί σχεδόν κανείς δεν θέλει πια τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:22

Την Τετάρτη (22/02), η Βουδαπέστη ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αφήνοντας μόνες υποψήφιες πόλεις το Παρίσι και το Λος Αντζελες.

Περισσότερα...
Μεξικό: Δεν χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ
Μεξικό: Δεν χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:14

Το Μεξικό δεν χρειάζεται οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ, διεμήνυσε ο Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο Τσονγκ, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε τη σύνταξη αναφοράς για τη βοήθεια που της έχει παράσχει η χώρα του τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα...
"Το όνειρό μου πέθανε, δεν ήταν γραφτό να μείνω στη Λέστερ"
"Το όνειρό μου πέθανε, δεν ήταν γραφτό να μείνω στη Λέστερ" Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 20:49

Τους φίλους της Λέστερ αποχαιρέτησε ο Κλαούντιο Ρανιέρι μέσω ενός γράμματος που μοίρασε ο εκπρόσωπός του, Στηβ Κάτνερ, στα αγγλικά ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι "το μόνο που ονειρευόμουν ήταν να μείνω για πάντα στη Λέστερ".

Περισσότερα...
Κοξ: Αν υπήρχαν φαντάσματα το CERN θα τα είχε ανιχνεύσει
Κοξ: Αν υπήρχαν φαντάσματα το CERN θα τα είχε ανιχνεύσει Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 20:39

Εάν υπήρχαν φαντάσματα, τα πειράματα στο CERN θα είχαν επαληθεύσει την ύπαρξή τους, σημειώνει ο βρετανός φυσικός, Μπράιαν Κοξ.

Περισσότερα...
Σύμφωνα με πείραμα οι μέλισσες μπορούν να... παίξουν μπάλα
Σύμφωνα με πείραμα οι μέλισσες μπορούν να... παίξουν μπάλα Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 19:29

Μία ενδιαφέρουσα διαπίστωση για τις μέλισσες προέκυψε από πείραμα από το πανεπιστήμιο βιολογικών και χημικών επιστημονικών ερευνών, σύμφωνα με την οποία έχουν την δυνατότητα να... παίξουν ποδόσφαιρο!

Περισσότερα...
O Κώστας Νικολαΐδης νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου
O Κώστας Νικολαΐδης νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 19:04

Πρόσωπα που ήταν και στην προηγούμενη σύνθεση του ΔΣ της ΕΠΣ Χίου ηγούνται στο νέο διοικητικό σχήμα που συγκροτήθηκε σε σώμα μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν την περασμένη Δευτέρα (20/02).

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3