Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Tα σημεία που αποδομούν την ΕΠΟ και στριμώχνουν τη Super League

Ημερομηνία: 29 Μαρτίου, 2015 00:02
Tα σημεία που αποδομούν την ΕΠΟ και στριμώχνουν τη Super League SoccerPlus.gr - Θέμα

Στο αθλητικό νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργείο υπάρχουν διατάξεις που παρουσιάζει το Soccerplus, οι οποίες αποδομούν την ΕΠΟ στο θέμα της λειτουργίας της «ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης» και στριμώχνουν τη Σούπερ Λίγκα στα θέμα των καμερών και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Οι διατάξεις που αποδομούν το «σύστημα ΕΠΟ»

Στο αρ. 5 παρ. 1 προβλέπεται ότι  «όλα τα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, αποτελούνται εφεξής μόνο από τακτικούς δικαστές», κάτι που σημαίνει ότι παύει το μεικτό σύστημα που διατηρούσε η ΕΠΟ και οι επαγγλματικές λίγκες με τη συμμετοχή συνταξιούχων δικαστών και δικηγόρων με τους τελευταίους να έχουν την πλειοψηφία.

Στο αρ. 5 παρ. 2 προβλέπεται ότι οι τακτικοί δικαστές και εισαγγελείς στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου «ορίζονται με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου». Επομένως η ΕΠΟ καθώς και οι δύο λίγκες χάνουν το δικαίωμα να ορίζουν αυτές τα μέλη των επιτροπών υπό διαδικασίες που τις περισσότερες φορές ήταν «θολές».

Στο αρ. 5 παρ. 3, 4 και 5 προβλέπεται η κατάργηση άρθρων και «ειδικών διατάξεων» παλαιότερων αθλητικών νόμων που εξαιρούσαν το ποδόσφαιρο από τη δομή του αθλητικού δικαιϊκού συστήματος που ίσχυε για όλα τα υπόλοιπα αθλήματα και συνιστούσε –ενδεχομένως καταχρηστική- διάκριση υπέρ του ποδοσφαίρου.   

Στο αρ. 8 παρ. 5 καταργείται διάταξη του νόμου του 2007 που εξαιρούσε τη δυνατότητα πρόσβασης στο χώρο των αποδυτηρίων των ομάδων και των διαιτητών στους παρατηρητές της ΔΕΑΒ.

Οι διατάξεις που στριμώχνουν τη Σούπερ Λίγκα

Στo αρ. 2 παρ. 3 προβλέπεται ότι «σε αθλητικές εγκαταστάσεις που κατά τη δημοσίευση του παρόντος έχουν εγκατασταθεί, με πρωτοβουλία των χρηστών τους, αντίστοιχα ηλεκτρονικά συστήματα, δικής των επιλογής, οι χρήστες αυτοί, Τ.Α.Α. και Α.Α.Ε., υποχρεούνται, με δική τους φροντίδα, ευθύνη και δαπάνες, να διασφαλίσουν, πέραν της καλής λειτουργίας των, τη συμβατότητα αυτών των συστημάτων και τη σύνδεσή τους με τα κεντρικά συστήματα που προβλέπονται στις ανωτέρω διατάξεις των άρθρων 41 Ε' και 41Γ' του ν. 2725/1999 και των προαναφερόμενων υπουργικών αποφάσεων, έως την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016.

Η διάταξη αυτή σημαίνει ότι οι ΠΑΕ πρέπει με δικά τους έξοδα να ευθυγραμμιστούν με το «κεντρικό σύστημα διαχείρισης» που αφορά τις κάμερες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, χωρίς τη λειτουργία των οποίων, όπως προβλέπεται σε άλλη διάταξη θα απαγορεύεται η συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Στο αρ. 2 παρ 9 καταργείται διάταξη παλαιότερου αθλητικού νόμου που βάρυνε το κράτος με τα έξοδα δαπάνης των καμερών και του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Πλέον η δαπάνη μεταφέρεται στη Σούπερ Λίγκα. Όπως ανφέρεται χαρακτηριστικά «οι δαπάνες στις οποίες έχει υποβληθεί η ΓΓΑ, έως τη δημοσίευση του παρόντος, για την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση των προαναφερομένων συστημάτων, βαρύνουν τις οικείες διοργανώτριες Αρχές".

Τέλος πρέπει να επισημανθεί ότι οι διατάξεις περί καμερών και ηλεκτρονικού εισιτηρίου ισχύουν για όλα τα εθνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ καθώς και για τους αγώνες κυπέλλου.

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΣ Βοιωτίας: Ενημέρωση Δρόσου για όσα απίστευτα συμβαίνουν
ΕΠΣ Βοιωτίας: Ενημέρωση Δρόσου για όσα απίστευτα συμβαίνουν Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:58

Απίστευτες καταστάσεις συμβαίνουν στην ΕΠΣ Βοιωτίας και αρχίζουν να διαρρέουν με αφορμή την επεισοδιακή συνεδρίαση της Ε.Ε. την Πέμπτη 23/2. Σε αυτήν έγινε...

Περισσότερα...
Στο "κόκκινο" το πολιτικό θερμόμετρο στην Αλβανία
Στο "κόκκινο" το πολιτικό θερμόμετρο στην Αλβανία Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:48

Ατμόσφαιρα όξυνσης πυροδοτείται στην αλβανική πολιτική ζωή καθώς για έβδομη συνεχή ημέρα η κεντροδεξιά αντιπολίτευση διαδηλώνει στο κέντρο των Τιράνων ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Ράμα.

Περισσότερα...
Γιατί σχεδόν κανείς δεν θέλει πια τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γιατί σχεδόν κανείς δεν θέλει πια τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:22

Την Τετάρτη (22/02), η Βουδαπέστη ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αφήνοντας μόνες υποψήφιες πόλεις το Παρίσι και το Λος Αντζελες.

Περισσότερα...
Μεξικό: Δεν χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ
Μεξικό: Δεν χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:14

Το Μεξικό δεν χρειάζεται οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ, διεμήνυσε ο Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο Τσονγκ, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε τη σύνταξη αναφοράς για τη βοήθεια που της έχει παράσχει η χώρα του τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα...
"Το όνειρό μου πέθανε, δεν ήταν γραφτό να μείνω στη Λέστερ"
"Το όνειρό μου πέθανε, δεν ήταν γραφτό να μείνω στη Λέστερ" Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 20:49

Τους φίλους της Λέστερ αποχαιρέτησε ο Κλαούντιο Ρανιέρι μέσω ενός γράμματος που μοίρασε ο εκπρόσωπός του, Στηβ Κάτνερ, στα αγγλικά ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι "το μόνο που ονειρευόμουν ήταν να μείνω για πάντα στη Λέστερ".

Περισσότερα...
Κοξ: Αν υπήρχαν φαντάσματα το CERN θα τα είχε ανιχνεύσει
Κοξ: Αν υπήρχαν φαντάσματα το CERN θα τα είχε ανιχνεύσει Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 20:39

Εάν υπήρχαν φαντάσματα, τα πειράματα στο CERN θα είχαν επαληθεύσει την ύπαρξή τους, σημειώνει ο βρετανός φυσικός, Μπράιαν Κοξ.

Περισσότερα...
Σύμφωνα με πείραμα οι μέλισσες μπορούν να... παίξουν μπάλα
Σύμφωνα με πείραμα οι μέλισσες μπορούν να... παίξουν μπάλα Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 19:29

Μία ενδιαφέρουσα διαπίστωση για τις μέλισσες προέκυψε από πείραμα από το πανεπιστήμιο βιολογικών και χημικών επιστημονικών ερευνών, σύμφωνα με την οποία έχουν την δυνατότητα να... παίξουν ποδόσφαιρο!

Περισσότερα...
O Κώστας Νικολαΐδης νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου
O Κώστας Νικολαΐδης νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 19:04

Πρόσωπα που ήταν και στην προηγούμενη σύνθεση του ΔΣ της ΕΠΣ Χίου ηγούνται στο νέο διοικητικό σχήμα που συγκροτήθηκε σε σώμα μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν την περασμένη Δευτέρα (20/02).

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3