Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Το σκεπτικό αθώωσης της Βέροιας και οι ευρεσιτεχνίες της ΕΠΟ

Ημερομηνία: 19 Μάη, 2015 20:15
Το σκεπτικό αθώωσης της Βέροιας και οι ευρεσιτεχνίες της ΕΠΟ SoccerPlus.gr - Θέμα

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπή της Super League που απήλλαξε την ΠΑΕ Βέροια, τον πρώην πρόεδρό της, Γ. Αρβανιτίδη, και τον μέχρι πρότινος γενικό αρχηγό της, Γ. Λαναρή, από τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του προκαθορισμού αποτελέσματος του αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια 3-0 που διεξήχθη στις 6/1/2013 που αντιμετώπιζαν έπειτα από την άσκηση πειθαρχικής δίωξης από τον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ.

Το Soccerplus αποκαλύπτει το σκεπτικό της πειθαρχικής επιτροπής που δίκασε με δύο διαφορετικούς πειθαρχικούς κώδικες την ίδια υπόθεση.

Δηλαδή, με άλλο πειθαρχικό κώδικα δίκασε τη Βέροια και με άλλο πειθαρχικό κώδικα τους Αρβανιτίδη και Λαναρή προκειμένου να εφαρμοστούν κατά περίπτωση οι ευνοϊκότερες για τους κατηγορούμενους διατάξεις!

Όσον αφορά τη Βέροια, η πειθαρχική επιτροπή δεν τη δίκασε με βάση το κατηγορητήριο που παρέπεμπε στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ το 2012 αλλά με βάση τον πειθαρχικό κώδικα του 2014 που προβλέπει, κατά παράβαση των αντίστοιχων κανόνων των FIFA και UEFA, ότι προϋπόθεση για την τιμωρία ομάδας για χειραγώγηση αγώνα είναι η εμπλοκή τουλάχιστον τριών ποδοσφαιριστών.

Η προϋπόθεση αυτή δεν προβλεπόταν στον πειθαρχικό κώδικα του 2012 αλλά η επιτροπή εφάρμοσε το αρ. 39 παρ. 2 που λέει ότι πειθαρχικός κώδικας του 2014 ισχύει «για πειθαρχικά παραπτώματα που διεπράχθησαν πριν την έναρξη της ισχύος του, αν οι διατάξεις του είναι ευνοϊκότερες για τους υπαίτιους από εκείνες που ίσχυαν όταν συντελέστηκε το αδίκημα». 

Για τους κ.κ. Αβανιτίδη και Λαναρή, όμως, ίσχυσε ο παλαιότερος πειθαρχικός κώδικας αφού προέβλεπε για την τιμωρία φυσικών προσώπων «πλήρη απόδειξη», που κρίθηκε επιεικέστερη διάταξη από τις «επαρκείς ενδείξεις» που προβλέπει ο πειθαρχικό κώδικας που είναι σε ισχύ.


Οι ευρεσιτεχνίες της ΕΠΟ

Αυτές οι διατάξεις που έχει υιοθετήσει η ΕΠΟ και οδηγούν σε αποφάσεις που αγγίζουν τα όρια του σκανδάλου, ενώ δεν έχουν καμία σχέση με τη FIFA και την UEFA με τις διατάξεις των οποίων η ΕΠΟ εμφανίζεται δήθεν εναρμονισμένη.

Ο δε πρόεδρός της, Γ. Γκιρτζίκης, την ημέρα που αποκαλύπτεται ο ρόλος της ΕΠΟ και οι ευρεσιτεχνίες της που εφαρμόζονται για την αθώωση όσων αντιμετωπίζουν κατηγορίες χειραγώγησης αγώνων, δηλώνει, σα να ζει σε άλλο κόσμο ή προσποιούμενος ότι ζει σε άλλο κόσμο και με αφορμή την μετ’ εμποδίων έγκριση του καταστατικού της ομοσπονδίας από το Ειρηνοδικείο, ματαξύ άλλων τα εξής: «Πιστεύω ότι μπορούμε να αναπτυχθούμε και να βελτιωθούμε αν πλησιάσουμε περισσότερο τα διεθνή επιτυχημένα πρότυπα, αντί να ψάχνουμε για ελληνικές ευρεσιτεχνίες που θα μας απομακρύνουν και θα μας θέσουν εκτός διεθνούς ποδοσφαίρου»!!!

Υπενθυμίζεται ότι για τον συγκεκριμένο αγώνα οι κ.κ. Αρβανιτίδης και Λαναρής αντιμετωπίζουν κατηγορίες από τον ανακριτή διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη, στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματική οργάνωσης».

Τέλος πρέπει να επισημανθεί ότι η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής, εφόσον δεν υπάρξει έφεση και διαφορετική απόφαση, διατηρεί τη Βέροια, η οποία κινδύνευε με υποβιβασμό εφόσον τιμωρούνταν, στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και πλέον η μοναδική εκκρεμότητα για την ολική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα είναι η καταγγελία του Εργοτέλη στην ΕΕΑ για κακή μετοχική σύνθεση της Κέρκυρας.

Διαβάσε εδώ το ιστορικό της υπόθεσης.

 

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΣ Βοιωτίας: Ενημέρωση Δρόσου για όσα απίστευτα συμβαίνουν
ΕΠΣ Βοιωτίας: Ενημέρωση Δρόσου για όσα απίστευτα συμβαίνουν Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:58

Απίστευτες καταστάσεις συμβαίνουν στην ΕΠΣ Βοιωτίας και αρχίζουν να διαρρέουν με αφορμή την επεισοδιακή συνεδρίαση της Ε.Ε. την Πέμπτη 23/2. Σε αυτήν έγινε...

Περισσότερα...
Στο "κόκκινο" το πολιτικό θερμόμετρο στην Αλβανία
Στο "κόκκινο" το πολιτικό θερμόμετρο στην Αλβανία Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:48

Ατμόσφαιρα όξυνσης πυροδοτείται στην αλβανική πολιτική ζωή καθώς για έβδομη συνεχή ημέρα η κεντροδεξιά αντιπολίτευση διαδηλώνει στο κέντρο των Τιράνων ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Ράμα.

Περισσότερα...
Γιατί σχεδόν κανείς δεν θέλει πια τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γιατί σχεδόν κανείς δεν θέλει πια τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:22

Την Τετάρτη (22/02), η Βουδαπέστη ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αφήνοντας μόνες υποψήφιες πόλεις το Παρίσι και το Λος Αντζελες.

Περισσότερα...
Μεξικό: Δεν χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ
Μεξικό: Δεν χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:14

Το Μεξικό δεν χρειάζεται οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ, διεμήνυσε ο Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο Τσονγκ, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε τη σύνταξη αναφοράς για τη βοήθεια που της έχει παράσχει η χώρα του τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα...
"Το όνειρό μου πέθανε, δεν ήταν γραφτό να μείνω στη Λέστερ"
"Το όνειρό μου πέθανε, δεν ήταν γραφτό να μείνω στη Λέστερ" Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 20:49

Τους φίλους της Λέστερ αποχαιρέτησε ο Κλαούντιο Ρανιέρι μέσω ενός γράμματος που μοίρασε ο εκπρόσωπός του, Στηβ Κάτνερ, στα αγγλικά ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι "το μόνο που ονειρευόμουν ήταν να μείνω για πάντα στη Λέστερ".

Περισσότερα...
Κοξ: Αν υπήρχαν φαντάσματα το CERN θα τα είχε ανιχνεύσει
Κοξ: Αν υπήρχαν φαντάσματα το CERN θα τα είχε ανιχνεύσει Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 20:39

Εάν υπήρχαν φαντάσματα, τα πειράματα στο CERN θα είχαν επαληθεύσει την ύπαρξή τους, σημειώνει ο βρετανός φυσικός, Μπράιαν Κοξ.

Περισσότερα...
Σύμφωνα με πείραμα οι μέλισσες μπορούν να... παίξουν μπάλα
Σύμφωνα με πείραμα οι μέλισσες μπορούν να... παίξουν μπάλα Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 19:29

Μία ενδιαφέρουσα διαπίστωση για τις μέλισσες προέκυψε από πείραμα από το πανεπιστήμιο βιολογικών και χημικών επιστημονικών ερευνών, σύμφωνα με την οποία έχουν την δυνατότητα να... παίξουν ποδόσφαιρο!

Περισσότερα...
O Κώστας Νικολαΐδης νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου
O Κώστας Νικολαΐδης νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 19:04

Πρόσωπα που ήταν και στην προηγούμενη σύνθεση του ΔΣ της ΕΠΣ Χίου ηγούνται στο νέο διοικητικό σχήμα που συγκροτήθηκε σε σώμα μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν την περασμένη Δευτέρα (20/02).

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3