Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

"Οι αλλαγές στους πίνακες έγιναν για να βγει πρόεδρος ο Σαρρής"

Ημερομηνία: 19 Ιουνίου, 2015 23:02
"Οι αλλαγές στους πίνακες έγιναν για να βγει πρόεδρος ο Σαρρής" ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Πρόσθετη κατάθεση στον ανακριτή διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη, έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης, Χρήστος Σάββας, προκειμένου να απαντήσει στις εξηγήσεις που έδωσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Σαρρής στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Ο κ. Σάββας που μέχρι τον Αύγουστο 2012 ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ και μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ περιγράφει τι προηγήθηκε της κατάρτισης των πινάκων διαιτητών της περιόδου 2012 – 2013 και καταλήγει υποστηρίζοντας ότι οι αλλαγές που έγιναν στους πίνακες «ήταν εκτεταμένες και στοχευμένες προκειμένου να ικανοποιηθούν συγκεκριμένες Ενώσεις και συγκεκριμένα πρόσωπα, ενόψει των αρχαιρεσιών με στόχο ο τότε πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Σαρρής να διεκδικήσει με αυξημένες πιθανότητες την προεδρία της ΕΠΟ».

Το Soccerplus δημοσιεύει κατ’αποκλειστικότητα την πρόσθετη κατάθεση του κ. Σάββα:

"ΕΝΩΠΙΟΝ

ΤΟΥ κ. ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

Του Χρήστου Σάββα

Κοζάνη , 3.03.2015

Με αφορμή την παροχή εξηγήσεων που έχει παράσχει ο Γιώργος Σαρρής στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για την υπό διερεύνηση υπόθεση και προς αποκατάσταση της αλήθειας με την επίκληση πραγματικών περιστατικών επιθυμώ να θέσω υπόψη Σας τα κάτωθι:

Α. Η«συμφωνία» την οποία επικαλείται ο κ. Σαρρής προκειμένου αμφότεροι να μην παραστούμε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας που είχε ως αντικείμενο τον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας για την αγωνιστική περίοδο2012 – 2013 ίσχυε έως ότου το περιεχόμενό της παραβιαστεί από τον ίδιο. Και αυτό διότι το περιεχόμενο της «συμφωνίας» δεν περιοριζόταν μόνο στην εσκεμμένη απουσία μας από τη διαδικασία, αλλά κυρίως περιλάμβανε τη μη ύπαρξη αλλαγών,προσθηκών ή αφαιρέσεων διαιτητών από τον πίνακα της SuperLeague, προκειμένου ενόψει των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ομοσπονδία που είχε προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο 2012 να μη χρησιμοποιηθεί η διαιτησία ως όχημα ψηφοθηρίας.

Το δεύτερο, αλλά πιο ουσιαστικό, σκέλος της «συμφωνίας» παραβιάστηκε από τον κ.Σαρρή ο οποίος αφενός εξασφάλιζε την απουσία μου από τη συνεδρίαση και αφετέρου μέσω των κ.κ. Μπριάκου και Δούρου, οι οποίοι όπως υποστηρίζει ο Κύρος Βασάρας είχαν κάνει προεργασία ονομάτων και παρουσίασαν τις προτάσεις τους ως τετελεσμένες, διασφάλιζε την είσοδο ονομάτων στον πίνακα διαιτητών από Ενώσεις στις ψήφους των οποίων αποσκοπούσε.

Όταν αντιλήφθηκα ότι η «συμφωνία» παραβιάστηκε παρουσιάστηκα στα γραφεία της ΕΠΟ την ημέρα και την ώρα της προγραμματισμένης συνεδρίασης της ΚΕΔ προκειμένου να συμμετάσχω σε αυτήν. Όπως σας εξιστορεί και ο κ. Σαρρής ειδοποιήθηκε από τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο για την παρουσία μου και του ζητήθηκε να παραστεί και ο ίδιος προκειμένου η επιτροπή να συνεδριάσει νόμιμα και σε πλήρη απαρτία.

Ο κ. Σαρρής αρνήθηκε να παραστεί παρότι στις 14 Αυγούστου 2012 που έγινε η συνεδρίαση της ΚΕΔ δεν είχε ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ. Στη συνέχεια υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε η συνεδρίαση να γίνει χωρίς την παρουσία μου. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να μου πουν ότι θα αναβληθεί ώστε να αναχωρήσω για την ιδιαίτερη πατρίδα μου και τότε εν κρυπτό και αφού με είχαν παραπλανήσει εξασφαλίζοντας την απουσία μου να συνεδριάσουν.

Β. Είναι τελείως ανακριβές ότι στους πίνακες «δεν έγιναν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τους πίνακες της προηγούμενης περιόδου», όπως χωρίς ίχνος αιδούς ο Γιώργος Σαρρής ισχυρίζεται στο πλαίσιο της παροχής εξηγήσεων που έχει παράσχει για την συγκεκριμένη υπόθεση, προσθέτοντας ότι «ως προς τη SUPER LEAGUE, ένας μόλις διαιτητής βγήκε από τους πίνακες της κατηγορίας και ένας υποβιβάστηκε στηFOOTBALL LEAGUE».

Στην κατ’ εμέ παράνομη και προσχεδιασμένη διαδικασία καταρτισμού των πινάκων διαιτησίας η πραγματικότητα είναι ότι στον πίνακα της Super League προήχθησαν συνολικά επτά διαιτητές.
Πρόκειται για τους Κώστα Ιωαννίδη ( από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας), Γιώργο Κύζα (Δράμας),Γιώργο Λιαχούδη (Μακεδονία),Στέφανο Μαντάκη (Ημαθίας),Μάριο Λαμπρόπουλο(Ηλείας), Σταύρο Μάνταλο (Αθήνας) και Απόστολο Αμπάρκιολη (Μακεδονίας).

Από τη Super LeagueστηFootball Leagueυποβιβάστηκε ο Σελίμος(Λακωνίας), ενώ εκτός πινάκων έμεινε ο Κύρκος(Ηπείρου).

Σε επίπεδο βοηθών διαιτητών στη Σούπερ Λίγκα προήχθησαν οι Μπαλτάς(Αχαϊας), Φαντόπουλος(Πειραιά), Χαρίσης (Γρεβενών),Καλφόλγου(Θεσπρωτίας), Μερκενίδης(Μακεδονίας), Σίπκας(Πέλλας), Καραϊσαρίδης(Πιερίας) και Σταυρουλάκης(Ρεθύμνου).

Εκτός πινάκων τέθηκαν οι βοηθοί Αργυρός (Αθήνας),Γούκος (Ηπείρου),Τρύφων (Κέρκυρας)καθώς και οι διεθνείς Μποζατζίδης(Μακεδονίας) και Πάνου(Αιτωλοακαρνανίας).

Επομένως οι αλλαγές που έγιναν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν εκτεταμένες και στοχευμένες προκειμένου να ικανοποιηθούν συγκεκριμένες Ενώσεις και συγκεκριμένα πρόσωπα, ενόψει των αρχαιρεσιών με στόχο ο τότε πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Σαρρής να διεκδικήσει με αυξημένες πιθανότητες την προεδρία της ΕΠΟ".

Υπενθυμίζεται πως στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, του έχουν επιβληθεί από τον ανακριτή οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και της εξόδου από την χώρα.

 

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

"Επαγγελματίας γυρολόγος πρόεδρος, μικραίνει την ΑΕΛ"
"Επαγγελματίας γυρολόγος πρόεδρος, μικραίνει την ΑΕΛ" Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 22:57

Η ΠΑΕ Πλατανιάς εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη φραστική επίθεση που δέχθηκε ο Γιώργος Παράσχος από τον Αλέξη Κούγια, χαρακτηρίζοντας τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΛ, επαγγελματία γυρολόγο πρόεδρο!

Περισσότερα...
Η σέξι ντραμίστας από την Κορέα... (vid)
Η σέξι ντραμίστας από την Κορέα... (vid) Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 22:11

To όνομα της είναι A-Yeon. Είναι από την Κορέα και παίζει με ικανοποιητική ευχέρεια ντραμς. Βέβαια αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι ότι παίζει κλασικά rock και metal κομμάτια φορώντας όσο πιο σέξι ρούχα γίνεται...

Περισσότερα...
Ουζουνίδης: "Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί"
Ουζουνίδης: "Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί" Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 21:47

Σε ερώτηση δημοσιογράφου της Nova αναφορικά με το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μόλις δύο διπλά σε εννιά εκτός έδρας αναμετρήσεις, ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε «πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Περισσότερα...
Ένα βήμα εμπρός ένα βήμα πίσω ο ΠΑΟ, ισόπαλος 1-1 στην Κέρκυρα
Ένα βήμα εμπρός ένα βήμα πίσω ο ΠΑΟ, ισόπαλος 1-1 στην Κέρκυρα Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 21:39

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Μπεργκ, η Κέρκυρα ισοφάρισε με τον Επστάιν, ο Βενέτης αποσόβησε σίγουρο γκολ του Σουηδού φορ πάνω στη γραμμή και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών οι «πράσινοι».

Περισσότερα...
"Ο Κούγιας μας έβριζε με ακατονόμαστες εκφράσεις" (vid)
"Ο Κούγιας μας έβριζε με ακατονόμαστες εκφράσεις" (vid) Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 20:54

Ο Γιώργος Παράσχος μετά το ματς του Πλατανιά στη Λάρισα με την ΑΕΛ, κατήγγειλε ότι ο Αλέξης Κούγιας εξύβρισε τον ίδιο και τον βοηθό του Π. Γκουτσίδη. Επεισοδιακή η συνέντευξη Τύπου με τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΛ να αποκαλεί τον Πλατανιά «ομάδα της παράγκας...

Περισσότερα...
Δύο φοιτητές και ένας διδάσκων σε τμήμα ΤΕΙ!
Δύο φοιτητές και ένας διδάσκων σε τμήμα ΤΕΙ! Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 20:36

Τμήμα ΤΕΙ έχει στο πρώτο έτος σπουδών δύο (2) φοιτητές και έναν διδάσκοντα! Λειτουργεί στη Ζάκυνθο και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς εύλογα οι συνθήκες διδασκαλίας μοιάζουν με... ιδιαίτερο φροντιστηριακό μάθημα. 

Περισσότερα...
Ισοπαλία (1-1) που βόλεψε και τους δύο στη Λιβαδειά
Ισοπαλία (1-1) που βόλεψε και τους δύο στη Λιβαδειά Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 19:40

O Λεβαδειακός έπειτα από επτά διαδοχικές ήττες επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα με την ισοπαλία (1-1) κόντρα στον Ατρόμητο, που επίσης άφησε πίσω του τις «κακές» ήττες με Πανιώνιο και Κέρκυρα. Λε Ταλέκ στο 10' και Γιουσούφ στο 73' τα γκολ των δύο...

Περισσότερα...
Δοκάρια ναι, γκολ όχι, στο ΑΕΛ - Πλατανιάς
Δοκάρια ναι, γκολ όχι, στο ΑΕΛ - Πλατανιάς Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 19:25

Τρία δοκάρια, ένα για την ΑΕΛ και δύο για τον Πλατανιά, αλλά κανένα γκολ στην «AEL FC Αρένα». Τους 15 βαθμούς έφτασαν οι «βυσσινί» και παρέμειναν στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Στους 22 οι Κρητικοί και στο -3 από την πεντάδα.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3