Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

"Οι αλλαγές στους πίνακες έγιναν για να βγει πρόεδρος ο Σαρρής"

Ημερομηνία: 20 Ιουνίου, 2015 00:02
"Οι αλλαγές στους πίνακες έγιναν για να βγει πρόεδρος ο Σαρρής" ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Πρόσθετη κατάθεση στον ανακριτή διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη, έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης, Χρήστος Σάββας, προκειμένου να απαντήσει στις εξηγήσεις που έδωσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Σαρρής στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Ο κ. Σάββας που μέχρι τον Αύγουστο 2012 ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ και μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ περιγράφει τι προηγήθηκε της κατάρτισης των πινάκων διαιτητών της περιόδου 2012 – 2013 και καταλήγει υποστηρίζοντας ότι οι αλλαγές που έγιναν στους πίνακες «ήταν εκτεταμένες και στοχευμένες προκειμένου να ικανοποιηθούν συγκεκριμένες Ενώσεις και συγκεκριμένα πρόσωπα, ενόψει των αρχαιρεσιών με στόχο ο τότε πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Σαρρής να διεκδικήσει με αυξημένες πιθανότητες την προεδρία της ΕΠΟ».

Το Soccerplus δημοσιεύει κατ’αποκλειστικότητα την πρόσθετη κατάθεση του κ. Σάββα:

"ΕΝΩΠΙΟΝ

ΤΟΥ κ. ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

Του Χρήστου Σάββα

Κοζάνη , 3.03.2015

Με αφορμή την παροχή εξηγήσεων που έχει παράσχει ο Γιώργος Σαρρής στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για την υπό διερεύνηση υπόθεση και προς αποκατάσταση της αλήθειας με την επίκληση πραγματικών περιστατικών επιθυμώ να θέσω υπόψη Σας τα κάτωθι:

Α. Η«συμφωνία» την οποία επικαλείται ο κ. Σαρρής προκειμένου αμφότεροι να μην παραστούμε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας που είχε ως αντικείμενο τον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας για την αγωνιστική περίοδο2012 – 2013 ίσχυε έως ότου το περιεχόμενό της παραβιαστεί από τον ίδιο. Και αυτό διότι το περιεχόμενο της «συμφωνίας» δεν περιοριζόταν μόνο στην εσκεμμένη απουσία μας από τη διαδικασία, αλλά κυρίως περιλάμβανε τη μη ύπαρξη αλλαγών,προσθηκών ή αφαιρέσεων διαιτητών από τον πίνακα της SuperLeague, προκειμένου ενόψει των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ομοσπονδία που είχε προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο 2012 να μη χρησιμοποιηθεί η διαιτησία ως όχημα ψηφοθηρίας.

Το δεύτερο, αλλά πιο ουσιαστικό, σκέλος της «συμφωνίας» παραβιάστηκε από τον κ.Σαρρή ο οποίος αφενός εξασφάλιζε την απουσία μου από τη συνεδρίαση και αφετέρου μέσω των κ.κ. Μπριάκου και Δούρου, οι οποίοι όπως υποστηρίζει ο Κύρος Βασάρας είχαν κάνει προεργασία ονομάτων και παρουσίασαν τις προτάσεις τους ως τετελεσμένες, διασφάλιζε την είσοδο ονομάτων στον πίνακα διαιτητών από Ενώσεις στις ψήφους των οποίων αποσκοπούσε.

Όταν αντιλήφθηκα ότι η «συμφωνία» παραβιάστηκε παρουσιάστηκα στα γραφεία της ΕΠΟ την ημέρα και την ώρα της προγραμματισμένης συνεδρίασης της ΚΕΔ προκειμένου να συμμετάσχω σε αυτήν. Όπως σας εξιστορεί και ο κ. Σαρρής ειδοποιήθηκε από τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο για την παρουσία μου και του ζητήθηκε να παραστεί και ο ίδιος προκειμένου η επιτροπή να συνεδριάσει νόμιμα και σε πλήρη απαρτία.

Ο κ. Σαρρής αρνήθηκε να παραστεί παρότι στις 14 Αυγούστου 2012 που έγινε η συνεδρίαση της ΚΕΔ δεν είχε ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ. Στη συνέχεια υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε η συνεδρίαση να γίνει χωρίς την παρουσία μου. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να μου πουν ότι θα αναβληθεί ώστε να αναχωρήσω για την ιδιαίτερη πατρίδα μου και τότε εν κρυπτό και αφού με είχαν παραπλανήσει εξασφαλίζοντας την απουσία μου να συνεδριάσουν.

Β. Είναι τελείως ανακριβές ότι στους πίνακες «δεν έγιναν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τους πίνακες της προηγούμενης περιόδου», όπως χωρίς ίχνος αιδούς ο Γιώργος Σαρρής ισχυρίζεται στο πλαίσιο της παροχής εξηγήσεων που έχει παράσχει για την συγκεκριμένη υπόθεση, προσθέτοντας ότι «ως προς τη SUPER LEAGUE, ένας μόλις διαιτητής βγήκε από τους πίνακες της κατηγορίας και ένας υποβιβάστηκε στηFOOTBALL LEAGUE».

Στην κατ’ εμέ παράνομη και προσχεδιασμένη διαδικασία καταρτισμού των πινάκων διαιτησίας η πραγματικότητα είναι ότι στον πίνακα της Super League προήχθησαν συνολικά επτά διαιτητές.
Πρόκειται για τους Κώστα Ιωαννίδη ( από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας), Γιώργο Κύζα (Δράμας),Γιώργο Λιαχούδη (Μακεδονία),Στέφανο Μαντάκη (Ημαθίας),Μάριο Λαμπρόπουλο(Ηλείας), Σταύρο Μάνταλο (Αθήνας) και Απόστολο Αμπάρκιολη (Μακεδονίας).

Από τη Super LeagueστηFootball Leagueυποβιβάστηκε ο Σελίμος(Λακωνίας), ενώ εκτός πινάκων έμεινε ο Κύρκος(Ηπείρου).

Σε επίπεδο βοηθών διαιτητών στη Σούπερ Λίγκα προήχθησαν οι Μπαλτάς(Αχαϊας), Φαντόπουλος(Πειραιά), Χαρίσης (Γρεβενών),Καλφόλγου(Θεσπρωτίας), Μερκενίδης(Μακεδονίας), Σίπκας(Πέλλας), Καραϊσαρίδης(Πιερίας) και Σταυρουλάκης(Ρεθύμνου).

Εκτός πινάκων τέθηκαν οι βοηθοί Αργυρός (Αθήνας),Γούκος (Ηπείρου),Τρύφων (Κέρκυρας)καθώς και οι διεθνείς Μποζατζίδης(Μακεδονίας) και Πάνου(Αιτωλοακαρνανίας).

Επομένως οι αλλαγές που έγιναν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν εκτεταμένες και στοχευμένες προκειμένου να ικανοποιηθούν συγκεκριμένες Ενώσεις και συγκεκριμένα πρόσωπα, ενόψει των αρχαιρεσιών με στόχο ο τότε πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Σαρρής να διεκδικήσει με αυξημένες πιθανότητες την προεδρία της ΕΠΟ".

Υπενθυμίζεται πως στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, του έχουν επιβληθεί από τον ανακριτή οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και της εξόδου από την χώρα.

 

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα με δύο νεκρούς στην Ολλανδία
Τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα με δύο νεκρούς στην Ολλανδία Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 22:25

Δύο άνθρωποι, ένας ενήλικας κι ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους στην Ολλανδία όταν τρένο παρέσυρε ένα αυτοκίνητο, όπως μεταδίδει το BBC.

Περισσότερα...
Διαιτητής κάνει θέατρο για να αποβάλλει τον Φαμπιάνο! (vid)
Διαιτητής κάνει θέατρο για να αποβάλλει τον Φαμπιάνο! (vid) Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 21:30

Βραζιλιάνος διαιτητής πρωτοτύπησε στον αγώνα Βάσκο Ντα Γκάμα - Φλαμένγκο, αφού έγινε ο πρώτος ρέφερι στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που έκανε θέατρο για να αποβάλλει ποδοσφαιριστή και συγκεκριμένα τον Λουίς Φαμπιάνο!

Περισσότερα...
Συγκλονίζει ο Κλάσνιτς στην άνιση μάχη που δίνει (vid)
Συγκλονίζει ο Κλάσνιτς στην άνιση μάχη που δίνει (vid) Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 20:29

Συγκλονιστικό είναι το ντοκιμαντέρ της γερμανικής τηλεόρασης NDR για την περιπέτεια της υγείας του άλλοτε φορ της Βέρντερ, Ιβάν Κλάσνιτς, που δίνει μάχη για τη ζωή του κάνοντας αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα εδώ και 13 χρόνια!

Περισσότερα...
Στα όρια του ο Παντελίδης, δεν έγινε προπόνηση στον Ηρακλή
Στα όρια του ο Παντελίδης, δεν έγινε προπόνηση στον Ηρακλή Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 20:04

Σε οριακό σημείο έχει φτάσει η κατάσταση στον Ηρακλή. Ο Σάββας Παντελίδης απηυδισμένος από τις συνθήκες που συνάντησε απόψε (27/3) στη Μίκρα τα βρόντηξε αποφασίζοντας να μην γίνει η προπόνηση.

Περισσότερα...
Ποινική δίωξη για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών από το ΚΕΕΛΠΝΟ
Ποινική δίωξη για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών από το ΚΕΕΛΠΝΟ Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 19:28

Ποινική δίωξη για βαριά αδικήματα μεταξύ των οποίων για απάτη με βάση το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, αλλά και για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας για την υπόθεση με τις προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών από το ΚΕΕΛΠΝΟ...

Περισσότερα...
Σαββίδης: "Ήρθε η ώρα ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα"
Σαββίδης: "Ήρθε η ώρα ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα" Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 19:21

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης αισιοδοξεί πως η ώρα του Δικεφάλου να πάρει το πρωτάθλημα έχει φτάσει, ενώ για τη φετινή σεζόν ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας την κατάκτηση του Κυπέλλου και τρεις νίκες στα επόμενα ματς με τον Παναθηναϊκό.

Περισσότερα...
Ζήτησε συγγνώμη ο Λίλα για τη χλεύη κατά ιερέων και χριστιανισμού
Ζήτησε συγγνώμη ο Λίλα για τη χλεύη κατά ιερέων και χριστιανισμού Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 18:57

Ο Αλβανός, ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, Αντι Λίλα με ανάρτησή του στο Facebook ζήτησε συγγνώμη για τα χλευαστικά του σχόλια απέναντι στους ιερείς και τον χριστιανισμό.

Περισσότερα...
Διευκρινήσεις από τον ΣΚΑΪ για το στοίχημα στο Survivor
Διευκρινήσεις από τον ΣΚΑΪ για το στοίχημα στο Survivor Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 18:47

Στον ΣΚΑΪ πληροφορηθήκαμε ότι η εκπομπή SURVIVOR, έχει γίνει αντικείμενο στοιχήματος από φορείς διοργάνωσης στοιχηματισμού, που εδρεύουν τόσο εντός της Ελλάδος όσο και εκτός αυτής.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3