Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

"Οι αλλαγές στους πίνακες έγιναν για να βγει πρόεδρος ο Σαρρής"

Ημερομηνία: 19 Ιουνίου, 2015 23:02
"Οι αλλαγές στους πίνακες έγιναν για να βγει πρόεδρος ο Σαρρής" ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Πρόσθετη κατάθεση στον ανακριτή διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη, έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης, Χρήστος Σάββας, προκειμένου να απαντήσει στις εξηγήσεις που έδωσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Σαρρής στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Ο κ. Σάββας που μέχρι τον Αύγουστο 2012 ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ και μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ περιγράφει τι προηγήθηκε της κατάρτισης των πινάκων διαιτητών της περιόδου 2012 – 2013 και καταλήγει υποστηρίζοντας ότι οι αλλαγές που έγιναν στους πίνακες «ήταν εκτεταμένες και στοχευμένες προκειμένου να ικανοποιηθούν συγκεκριμένες Ενώσεις και συγκεκριμένα πρόσωπα, ενόψει των αρχαιρεσιών με στόχο ο τότε πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Σαρρής να διεκδικήσει με αυξημένες πιθανότητες την προεδρία της ΕΠΟ».

Το Soccerplus δημοσιεύει κατ’αποκλειστικότητα την πρόσθετη κατάθεση του κ. Σάββα:

"ΕΝΩΠΙΟΝ

ΤΟΥ κ. ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

Του Χρήστου Σάββα

Κοζάνη , 3.03.2015

Με αφορμή την παροχή εξηγήσεων που έχει παράσχει ο Γιώργος Σαρρής στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για την υπό διερεύνηση υπόθεση και προς αποκατάσταση της αλήθειας με την επίκληση πραγματικών περιστατικών επιθυμώ να θέσω υπόψη Σας τα κάτωθι:

Α. Η«συμφωνία» την οποία επικαλείται ο κ. Σαρρής προκειμένου αμφότεροι να μην παραστούμε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας που είχε ως αντικείμενο τον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας για την αγωνιστική περίοδο2012 – 2013 ίσχυε έως ότου το περιεχόμενό της παραβιαστεί από τον ίδιο. Και αυτό διότι το περιεχόμενο της «συμφωνίας» δεν περιοριζόταν μόνο στην εσκεμμένη απουσία μας από τη διαδικασία, αλλά κυρίως περιλάμβανε τη μη ύπαρξη αλλαγών,προσθηκών ή αφαιρέσεων διαιτητών από τον πίνακα της SuperLeague, προκειμένου ενόψει των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ομοσπονδία που είχε προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο 2012 να μη χρησιμοποιηθεί η διαιτησία ως όχημα ψηφοθηρίας.

Το δεύτερο, αλλά πιο ουσιαστικό, σκέλος της «συμφωνίας» παραβιάστηκε από τον κ.Σαρρή ο οποίος αφενός εξασφάλιζε την απουσία μου από τη συνεδρίαση και αφετέρου μέσω των κ.κ. Μπριάκου και Δούρου, οι οποίοι όπως υποστηρίζει ο Κύρος Βασάρας είχαν κάνει προεργασία ονομάτων και παρουσίασαν τις προτάσεις τους ως τετελεσμένες, διασφάλιζε την είσοδο ονομάτων στον πίνακα διαιτητών από Ενώσεις στις ψήφους των οποίων αποσκοπούσε.

Όταν αντιλήφθηκα ότι η «συμφωνία» παραβιάστηκε παρουσιάστηκα στα γραφεία της ΕΠΟ την ημέρα και την ώρα της προγραμματισμένης συνεδρίασης της ΚΕΔ προκειμένου να συμμετάσχω σε αυτήν. Όπως σας εξιστορεί και ο κ. Σαρρής ειδοποιήθηκε από τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο για την παρουσία μου και του ζητήθηκε να παραστεί και ο ίδιος προκειμένου η επιτροπή να συνεδριάσει νόμιμα και σε πλήρη απαρτία.

Ο κ. Σαρρής αρνήθηκε να παραστεί παρότι στις 14 Αυγούστου 2012 που έγινε η συνεδρίαση της ΚΕΔ δεν είχε ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ. Στη συνέχεια υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε η συνεδρίαση να γίνει χωρίς την παρουσία μου. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να μου πουν ότι θα αναβληθεί ώστε να αναχωρήσω για την ιδιαίτερη πατρίδα μου και τότε εν κρυπτό και αφού με είχαν παραπλανήσει εξασφαλίζοντας την απουσία μου να συνεδριάσουν.

Β. Είναι τελείως ανακριβές ότι στους πίνακες «δεν έγιναν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τους πίνακες της προηγούμενης περιόδου», όπως χωρίς ίχνος αιδούς ο Γιώργος Σαρρής ισχυρίζεται στο πλαίσιο της παροχής εξηγήσεων που έχει παράσχει για την συγκεκριμένη υπόθεση, προσθέτοντας ότι «ως προς τη SUPER LEAGUE, ένας μόλις διαιτητής βγήκε από τους πίνακες της κατηγορίας και ένας υποβιβάστηκε στηFOOTBALL LEAGUE».

Στην κατ’ εμέ παράνομη και προσχεδιασμένη διαδικασία καταρτισμού των πινάκων διαιτησίας η πραγματικότητα είναι ότι στον πίνακα της Super League προήχθησαν συνολικά επτά διαιτητές.
Πρόκειται για τους Κώστα Ιωαννίδη ( από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας), Γιώργο Κύζα (Δράμας),Γιώργο Λιαχούδη (Μακεδονία),Στέφανο Μαντάκη (Ημαθίας),Μάριο Λαμπρόπουλο(Ηλείας), Σταύρο Μάνταλο (Αθήνας) και Απόστολο Αμπάρκιολη (Μακεδονίας).

Από τη Super LeagueστηFootball Leagueυποβιβάστηκε ο Σελίμος(Λακωνίας), ενώ εκτός πινάκων έμεινε ο Κύρκος(Ηπείρου).

Σε επίπεδο βοηθών διαιτητών στη Σούπερ Λίγκα προήχθησαν οι Μπαλτάς(Αχαϊας), Φαντόπουλος(Πειραιά), Χαρίσης (Γρεβενών),Καλφόλγου(Θεσπρωτίας), Μερκενίδης(Μακεδονίας), Σίπκας(Πέλλας), Καραϊσαρίδης(Πιερίας) και Σταυρουλάκης(Ρεθύμνου).

Εκτός πινάκων τέθηκαν οι βοηθοί Αργυρός (Αθήνας),Γούκος (Ηπείρου),Τρύφων (Κέρκυρας)καθώς και οι διεθνείς Μποζατζίδης(Μακεδονίας) και Πάνου(Αιτωλοακαρνανίας).

Επομένως οι αλλαγές που έγιναν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν εκτεταμένες και στοχευμένες προκειμένου να ικανοποιηθούν συγκεκριμένες Ενώσεις και συγκεκριμένα πρόσωπα, ενόψει των αρχαιρεσιών με στόχο ο τότε πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Σαρρής να διεκδικήσει με αυξημένες πιθανότητες την προεδρία της ΕΠΟ".

Υπενθυμίζεται πως στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, του έχουν επιβληθεί από τον ανακριτή οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και της εξόδου από την χώρα.

 

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΣ Βοιωτίας: Ενημέρωση Δρόσου για όσα απίστευτα συμβαίνουν
ΕΠΣ Βοιωτίας: Ενημέρωση Δρόσου για όσα απίστευτα συμβαίνουν Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:58

Απίστευτες καταστάσεις συμβαίνουν στην ΕΠΣ Βοιωτίας και αρχίζουν να διαρρέουν με αφορμή την επεισοδιακή συνεδρίαση της Ε.Ε. την Πέμπτη 23/2. Σε αυτήν έγινε...

Περισσότερα...
Στο "κόκκινο" το πολιτικό θερμόμετρο στην Αλβανία
Στο "κόκκινο" το πολιτικό θερμόμετρο στην Αλβανία Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:48

Ατμόσφαιρα όξυνσης πυροδοτείται στην αλβανική πολιτική ζωή καθώς για έβδομη συνεχή ημέρα η κεντροδεξιά αντιπολίτευση διαδηλώνει στο κέντρο των Τιράνων ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Ράμα.

Περισσότερα...
Γιατί σχεδόν κανείς δεν θέλει πια τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γιατί σχεδόν κανείς δεν θέλει πια τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:22

Την Τετάρτη (22/02), η Βουδαπέστη ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αφήνοντας μόνες υποψήφιες πόλεις το Παρίσι και το Λος Αντζελες.

Περισσότερα...
Μεξικό: Δεν χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ
Μεξικό: Δεν χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:14

Το Μεξικό δεν χρειάζεται οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ, διεμήνυσε ο Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο Τσονγκ, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε τη σύνταξη αναφοράς για τη βοήθεια που της έχει παράσχει η χώρα του τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα...
"Το όνειρό μου πέθανε, δεν ήταν γραφτό να μείνω στη Λέστερ"
"Το όνειρό μου πέθανε, δεν ήταν γραφτό να μείνω στη Λέστερ" Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 20:49

Τους φίλους της Λέστερ αποχαιρέτησε ο Κλαούντιο Ρανιέρι μέσω ενός γράμματος που μοίρασε ο εκπρόσωπός του, Στηβ Κάτνερ, στα αγγλικά ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι "το μόνο που ονειρευόμουν ήταν να μείνω για πάντα στη Λέστερ".

Περισσότερα...
Κοξ: Αν υπήρχαν φαντάσματα το CERN θα τα είχε ανιχνεύσει
Κοξ: Αν υπήρχαν φαντάσματα το CERN θα τα είχε ανιχνεύσει Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 20:39

Εάν υπήρχαν φαντάσματα, τα πειράματα στο CERN θα είχαν επαληθεύσει την ύπαρξή τους, σημειώνει ο βρετανός φυσικός, Μπράιαν Κοξ.

Περισσότερα...
Σύμφωνα με πείραμα οι μέλισσες μπορούν να... παίξουν μπάλα
Σύμφωνα με πείραμα οι μέλισσες μπορούν να... παίξουν μπάλα Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 19:29

Μία ενδιαφέρουσα διαπίστωση για τις μέλισσες προέκυψε από πείραμα από το πανεπιστήμιο βιολογικών και χημικών επιστημονικών ερευνών, σύμφωνα με την οποία έχουν την δυνατότητα να... παίξουν ποδόσφαιρο!

Περισσότερα...
O Κώστας Νικολαΐδης νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου
O Κώστας Νικολαΐδης νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 19:04

Πρόσωπα που ήταν και στην προηγούμενη σύνθεση του ΔΣ της ΕΠΣ Χίου ηγούνται στο νέο διοικητικό σχήμα που συγκροτήθηκε σε σώμα μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν την περασμένη Δευτέρα (20/02).

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3