Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

"Η UEFA εμπόδισε το CAS να κοιτάξει την ουσία της υπόθεσης του ΟΣΦΠ"

Ημερομηνία: 31 Αυγούστου, 2015 11:32
"Η UEFA εμπόδισε το CAS να κοιτάξει την ουσία της υπόθεσης του ΟΣΦΠ"

Τακτικές είναι πλέον οι αναφορές της βρετανικής «Sun» στις σχέσεις του ΟΣΦΠ με την UEFA και στον τρόπο που διαχειρίστηκε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε το δημοσίευμα που υπογράφεται από τον Αντώνη Καστρινάκη:

«Ο Μισέλ Πλατινί και η UEFA αντιμετωπίζουν νέα σκληρά ερωτήματα για την απόφασή τους να επιτρέψουν στους κατηγορούμενους για στημένα στην Ελλάδα, με εμπλεκόμενο τον Ολυμπιακό, να παίξουν με την Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Την περασμένη βδομάδα σας είπα ότι η UEFA του προέδρου Πλατινί δεν απάντησε σε καυτά ερωτήματα για τον Ολυμπιακό.

Ιδιαίτερα αφού το Νο 3 της Ουέφα και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Θίο (σ.σ. Θεόδωρος) Θεοδωρίδης (εικονιζόμενος με τον Πλατινί, και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη) είναι υιός του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού.

Την περασμένη Δευτέρα το CAS απέρριψε την έφεση του Παναθηναϊκού εναντίον της απόφασης της UEFA που επέτρεπε στον Ολυμπιακό να παίξει στην Ευρώπη.


Η UEFA επέτρεψε στον Ολυμπιακό να παίξει στη διοργάνωσή της τον Ιούνιο, μια μέρα ΠΡΙΝ ένας Έλληνας ανακριτής κατηγορήσει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Μαρινάκη για πέντε κακουργήματα που αφορούν στημένους αγώνες. Ο ανακριτής υποχρέωσε τον ιδιοκτήτη των αντιπάλων της Άρσεναλ να πληρώσει 140 χιλιάδες λίρες εγγύηση, να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα και απαγόρευσε στο Μαρινάκη την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο μέχρι να καταλήξει η υπόθεση. Ο Μαρινάκης και ο σύλλογος του αρνούνται τις κατηγορίες.

Η UEFA ενήργησε διαφορετικά πριν από τέσσερα χρόνια όταν η Φενέρ αντιμετώπισε κατηγορίες για στημένα. Έγραψε στην Τουρκική Ομοσπονδία για να προειδοποιήσει για τη Φενερ ΠΡΙΝ από την καταδίκη αξιωματούχων του συλλόγου. Οι Τούρκοι απέσυραν το σύλλογό τους από το Τσάμπιονς Λιγκ.Η UEFA δεν έγραψε στην Ελληνική Ομοσπονδία για τον Ολυμπιακό. 


Υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ ήταν ήδη κατηγορούμενος από τις Τουρκικές αρχές αλλά ισχυρίζονται ότι στην Ελληνική υπόθεση δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο.
Την περασμένη Παρασκευή έθεσα στο Γενικό Γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο τις πέντε κακουργηματικές κατηγορίες που ο Έλληνας ανακριτής απήγγειλε στο Μαρινάκη καθώς και τους τρεις περιοριστικούς όρους εναντίον του που ήρθαν/έλαβαν χώρα μια μέρα ΜΕΤΑ την αρχική απόφαση της UEFA. Περισσότερες ανακολουθίες εμφανίστηκαν στη θέση της UEFA.


Το CAS δεν δημοσίευσε το σκεπτικό της απόφασής του ακόμα αλλά η UEFA και ο Ινφαντίνο ισχυρίστηκαν ότι «επιβεβαίωσε»την απόφασή τους στις 17 Ιουνίου. Μόνο που ο Ινφαντίνο παραδέχτηκε την Παρασκευή ότι ο Παναθηναϊκός «είχε το δικαίωμα» να εφεσιβάλει την απόφαση της UEFA. 

Αλλά κορυφαίες πηγές της UEFA μου είπαν ότι οι δικηγόροι τους είχαν επιχειρηματολογήσει στη ακροαματική διαδικασία του CAS ότι έπρεπε να απορριφθεί η έφεση εξ αρχής διότι ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ είχε δικαίωμα να ασκήσει έφεση! 

Ουσιαστικά η νομική ομάδα του Πλατινί έκανε τα πάντα για να εμποδίσει το CAS από το να κοιτάξει τις «κατηγορίες» και προσωρινούς περιοριστικούς όρους εναντίον του Μαρινάκη που ασκήθηκαν ΜΕΤΑ την απόφαση της UEFA.

Αφήνει την UEFA έκθετη σε υπόνοιες ότι χρησιμοποίησαν τους κανονισμούς ώστε να εξασφαλίσουν ότι η αρχική τους απόφαση θα επιβεβαιωθεί. 

Τίποτα το παράνομο. Αλλά στους ποδοσφαιρόφιλους μπορεί εύκολα να σχηματιστεί η εικόνα ότι η κύρια ανησυχία της UEFA ήταν η επιβεβαίωση της αρχικής απόφασής τους παρά να επιτρέψουν να εξετάσει την υπόθεση στην ουσία της ένα ανεξάρτητο θεσμικό όργανο που θα εξασφάλιζε την ακεραιότητα της διοργάνωσής της και του πακτωλού χρημάτων που αποδίδει.

Οι ποδοσφαιρόφιλοι μπορεί να υποπτευθούν ότι προτεραιότητα του Πλατινί και της UEFA ήταν να σώσουν τα προσχήματα και όχι να κοιτάξουν τα κύρια ζητήματα της υπόθεσης (την απαγγελία κατηγοριών και επιβολή περιοριστικών όρων από τον ανακριτή στο Μαρινάκη) που η UEFA δεν συνυπολόγισε στην αρχική της απόφαση (που ελήφθη μια μέρα πριν αυτά λάβουν χώρα).
Ο υποψήφιος για την προεδρία της FIFA Πλατινί είπε την Παρασκευή: «Οι άνθρωποι κάνουν τους κανονισμούς και όχι οι κανονισμοί τους ανθρώπους».  
Πόση αλήθεια.


Η UEFA υποσχέθηκε να με αφήσει να καθήσω με τον Εμίλιο Γκαρσία, τον προϊστάμενο της Πειθαρχικής Επιτροπής  ωστε να ρωτήσω σε τι στοιχεία βάσισε την απόφασή του σε σχέση με τον Ολυμπιακό; Ποιός του έδωσε τα στοιχεία; Επισκέφτηκε την Ελλάδα, όπως η UEFA επισκέφτηκε την Τουρκία στην υπόθεση της Φενερμπαχτσέ; 

Μιλήσε με τον Εισαγγελέα που ξεκίνησε την υπόθεση και τον ανακριτή που «απήγγειλε κατηγορίες» στο Μαρινάκη και του επέβαλλε περιοριστικούς όρους; 

Ή βάσισε την απόφασή του σε μιά έκθεση από την Ελληνική Ομοσπονδία που έχει έξι αξιωματούχους της, επίσης, «κατηγορούμενους» ότι συμμετείχαν στην, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «εγκληματική οργάνωση» της οποίας ο Μαρινάκης κατηγορείται ότι ηγείτο μαζί με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή; Ο Σαρρής και όλοι οι αξιωματούχοι της ΕΠΟ επίσης αρνούνται τις κατηγορίες.

Και γιατί ο Γκαρσία έλαβε την απόφασή του στις 17 Ιουνίου όταν ο ίδιος και η UEFA ήξεραν ότι ο Μαρινάκης επρόκειτο να ανακριθεί στην Ελλάδα μια μέρα αργότερα; 
H UEFA έχει τέσσερις βδομάδες μέχρι να πετάξει ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο να δείξει ότι είναι διάφανη». 

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΣ Βοιωτίας: Ενημέρωση Δρόσου για όσα απίστευτα συμβαίνουν
ΕΠΣ Βοιωτίας: Ενημέρωση Δρόσου για όσα απίστευτα συμβαίνουν Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:58

Απίστευτες καταστάσεις συμβαίνουν στην ΕΠΣ Βοιωτίας και αρχίζουν να διαρρέουν με αφορμή την επεισοδιακή συνεδρίαση της Ε.Ε. την Πέμπτη 23/2. Σε αυτήν έγινε...

Περισσότερα...
Στο "κόκκινο" το πολιτικό θερμόμετρο στην Αλβανία
Στο "κόκκινο" το πολιτικό θερμόμετρο στην Αλβανία Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:48

Ατμόσφαιρα όξυνσης πυροδοτείται στην αλβανική πολιτική ζωή καθώς για έβδομη συνεχή ημέρα η κεντροδεξιά αντιπολίτευση διαδηλώνει στο κέντρο των Τιράνων ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Ράμα.

Περισσότερα...
Γιατί σχεδόν κανείς δεν θέλει πια τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γιατί σχεδόν κανείς δεν θέλει πια τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:22

Την Τετάρτη (22/02), η Βουδαπέστη ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αφήνοντας μόνες υποψήφιες πόλεις το Παρίσι και το Λος Αντζελες.

Περισσότερα...
Μεξικό: Δεν χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ
Μεξικό: Δεν χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:14

Το Μεξικό δεν χρειάζεται οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ, διεμήνυσε ο Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο Τσονγκ, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε τη σύνταξη αναφοράς για τη βοήθεια που της έχει παράσχει η χώρα του τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα...
"Το όνειρό μου πέθανε, δεν ήταν γραφτό να μείνω στη Λέστερ"
"Το όνειρό μου πέθανε, δεν ήταν γραφτό να μείνω στη Λέστερ" Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 20:49

Τους φίλους της Λέστερ αποχαιρέτησε ο Κλαούντιο Ρανιέρι μέσω ενός γράμματος που μοίρασε ο εκπρόσωπός του, Στηβ Κάτνερ, στα αγγλικά ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι "το μόνο που ονειρευόμουν ήταν να μείνω για πάντα στη Λέστερ".

Περισσότερα...
Κοξ: Αν υπήρχαν φαντάσματα το CERN θα τα είχε ανιχνεύσει
Κοξ: Αν υπήρχαν φαντάσματα το CERN θα τα είχε ανιχνεύσει Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 20:39

Εάν υπήρχαν φαντάσματα, τα πειράματα στο CERN θα είχαν επαληθεύσει την ύπαρξή τους, σημειώνει ο βρετανός φυσικός, Μπράιαν Κοξ.

Περισσότερα...
Σύμφωνα με πείραμα οι μέλισσες μπορούν να... παίξουν μπάλα
Σύμφωνα με πείραμα οι μέλισσες μπορούν να... παίξουν μπάλα Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 19:29

Μία ενδιαφέρουσα διαπίστωση για τις μέλισσες προέκυψε από πείραμα από το πανεπιστήμιο βιολογικών και χημικών επιστημονικών ερευνών, σύμφωνα με την οποία έχουν την δυνατότητα να... παίξουν ποδόσφαιρο!

Περισσότερα...
O Κώστας Νικολαΐδης νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου
O Κώστας Νικολαΐδης νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 19:04

Πρόσωπα που ήταν και στην προηγούμενη σύνθεση του ΔΣ της ΕΠΣ Χίου ηγούνται στο νέο διοικητικό σχήμα που συγκροτήθηκε σε σώμα μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν την περασμένη Δευτέρα (20/02).

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3