Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

"Η UEFA εμπόδισε το CAS να κοιτάξει την ουσία της υπόθεσης του ΟΣΦΠ"

Ημερομηνία: 31 Αυγούστου, 2015 11:32
"Η UEFA εμπόδισε το CAS να κοιτάξει την ουσία της υπόθεσης του ΟΣΦΠ"

Τακτικές είναι πλέον οι αναφορές της βρετανικής «Sun» στις σχέσεις του ΟΣΦΠ με την UEFA και στον τρόπο που διαχειρίστηκε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε το δημοσίευμα που υπογράφεται από τον Αντώνη Καστρινάκη:

«Ο Μισέλ Πλατινί και η UEFA αντιμετωπίζουν νέα σκληρά ερωτήματα για την απόφασή τους να επιτρέψουν στους κατηγορούμενους για στημένα στην Ελλάδα, με εμπλεκόμενο τον Ολυμπιακό, να παίξουν με την Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Την περασμένη βδομάδα σας είπα ότι η UEFA του προέδρου Πλατινί δεν απάντησε σε καυτά ερωτήματα για τον Ολυμπιακό.

Ιδιαίτερα αφού το Νο 3 της Ουέφα και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Θίο (σ.σ. Θεόδωρος) Θεοδωρίδης (εικονιζόμενος με τον Πλατινί, και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη) είναι υιός του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού.

Την περασμένη Δευτέρα το CAS απέρριψε την έφεση του Παναθηναϊκού εναντίον της απόφασης της UEFA που επέτρεπε στον Ολυμπιακό να παίξει στην Ευρώπη.


Η UEFA επέτρεψε στον Ολυμπιακό να παίξει στη διοργάνωσή της τον Ιούνιο, μια μέρα ΠΡΙΝ ένας Έλληνας ανακριτής κατηγορήσει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Μαρινάκη για πέντε κακουργήματα που αφορούν στημένους αγώνες. Ο ανακριτής υποχρέωσε τον ιδιοκτήτη των αντιπάλων της Άρσεναλ να πληρώσει 140 χιλιάδες λίρες εγγύηση, να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα και απαγόρευσε στο Μαρινάκη την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο μέχρι να καταλήξει η υπόθεση. Ο Μαρινάκης και ο σύλλογος του αρνούνται τις κατηγορίες.

Η UEFA ενήργησε διαφορετικά πριν από τέσσερα χρόνια όταν η Φενέρ αντιμετώπισε κατηγορίες για στημένα. Έγραψε στην Τουρκική Ομοσπονδία για να προειδοποιήσει για τη Φενερ ΠΡΙΝ από την καταδίκη αξιωματούχων του συλλόγου. Οι Τούρκοι απέσυραν το σύλλογό τους από το Τσάμπιονς Λιγκ.Η UEFA δεν έγραψε στην Ελληνική Ομοσπονδία για τον Ολυμπιακό. 


Υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ ήταν ήδη κατηγορούμενος από τις Τουρκικές αρχές αλλά ισχυρίζονται ότι στην Ελληνική υπόθεση δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο.
Την περασμένη Παρασκευή έθεσα στο Γενικό Γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο τις πέντε κακουργηματικές κατηγορίες που ο Έλληνας ανακριτής απήγγειλε στο Μαρινάκη καθώς και τους τρεις περιοριστικούς όρους εναντίον του που ήρθαν/έλαβαν χώρα μια μέρα ΜΕΤΑ την αρχική απόφαση της UEFA. Περισσότερες ανακολουθίες εμφανίστηκαν στη θέση της UEFA.


Το CAS δεν δημοσίευσε το σκεπτικό της απόφασής του ακόμα αλλά η UEFA και ο Ινφαντίνο ισχυρίστηκαν ότι «επιβεβαίωσε»την απόφασή τους στις 17 Ιουνίου. Μόνο που ο Ινφαντίνο παραδέχτηκε την Παρασκευή ότι ο Παναθηναϊκός «είχε το δικαίωμα» να εφεσιβάλει την απόφαση της UEFA. 

Αλλά κορυφαίες πηγές της UEFA μου είπαν ότι οι δικηγόροι τους είχαν επιχειρηματολογήσει στη ακροαματική διαδικασία του CAS ότι έπρεπε να απορριφθεί η έφεση εξ αρχής διότι ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ είχε δικαίωμα να ασκήσει έφεση! 

Ουσιαστικά η νομική ομάδα του Πλατινί έκανε τα πάντα για να εμποδίσει το CAS από το να κοιτάξει τις «κατηγορίες» και προσωρινούς περιοριστικούς όρους εναντίον του Μαρινάκη που ασκήθηκαν ΜΕΤΑ την απόφαση της UEFA.

Αφήνει την UEFA έκθετη σε υπόνοιες ότι χρησιμοποίησαν τους κανονισμούς ώστε να εξασφαλίσουν ότι η αρχική τους απόφαση θα επιβεβαιωθεί. 

Τίποτα το παράνομο. Αλλά στους ποδοσφαιρόφιλους μπορεί εύκολα να σχηματιστεί η εικόνα ότι η κύρια ανησυχία της UEFA ήταν η επιβεβαίωση της αρχικής απόφασής τους παρά να επιτρέψουν να εξετάσει την υπόθεση στην ουσία της ένα ανεξάρτητο θεσμικό όργανο που θα εξασφάλιζε την ακεραιότητα της διοργάνωσής της και του πακτωλού χρημάτων που αποδίδει.

Οι ποδοσφαιρόφιλοι μπορεί να υποπτευθούν ότι προτεραιότητα του Πλατινί και της UEFA ήταν να σώσουν τα προσχήματα και όχι να κοιτάξουν τα κύρια ζητήματα της υπόθεσης (την απαγγελία κατηγοριών και επιβολή περιοριστικών όρων από τον ανακριτή στο Μαρινάκη) που η UEFA δεν συνυπολόγισε στην αρχική της απόφαση (που ελήφθη μια μέρα πριν αυτά λάβουν χώρα).
Ο υποψήφιος για την προεδρία της FIFA Πλατινί είπε την Παρασκευή: «Οι άνθρωποι κάνουν τους κανονισμούς και όχι οι κανονισμοί τους ανθρώπους».  
Πόση αλήθεια.


Η UEFA υποσχέθηκε να με αφήσει να καθήσω με τον Εμίλιο Γκαρσία, τον προϊστάμενο της Πειθαρχικής Επιτροπής  ωστε να ρωτήσω σε τι στοιχεία βάσισε την απόφασή του σε σχέση με τον Ολυμπιακό; Ποιός του έδωσε τα στοιχεία; Επισκέφτηκε την Ελλάδα, όπως η UEFA επισκέφτηκε την Τουρκία στην υπόθεση της Φενερμπαχτσέ; 

Μιλήσε με τον Εισαγγελέα που ξεκίνησε την υπόθεση και τον ανακριτή που «απήγγειλε κατηγορίες» στο Μαρινάκη και του επέβαλλε περιοριστικούς όρους; 

Ή βάσισε την απόφασή του σε μιά έκθεση από την Ελληνική Ομοσπονδία που έχει έξι αξιωματούχους της, επίσης, «κατηγορούμενους» ότι συμμετείχαν στην, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «εγκληματική οργάνωση» της οποίας ο Μαρινάκης κατηγορείται ότι ηγείτο μαζί με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή; Ο Σαρρής και όλοι οι αξιωματούχοι της ΕΠΟ επίσης αρνούνται τις κατηγορίες.

Και γιατί ο Γκαρσία έλαβε την απόφασή του στις 17 Ιουνίου όταν ο ίδιος και η UEFA ήξεραν ότι ο Μαρινάκης επρόκειτο να ανακριθεί στην Ελλάδα μια μέρα αργότερα; 
H UEFA έχει τέσσερις βδομάδες μέχρι να πετάξει ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο να δείξει ότι είναι διάφανη». 

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

"Επαγγελματίας γυρολόγος πρόεδρος, μικραίνει την ΑΕΛ"
"Επαγγελματίας γυρολόγος πρόεδρος, μικραίνει την ΑΕΛ" Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 22:57

Η ΠΑΕ Πλατανιάς εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη φραστική επίθεση που δέχθηκε ο Γιώργος Παράσχος από τον Αλέξη Κούγια, χαρακτηρίζοντας τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΛ, επαγγελματία γυρολόγο πρόεδρο!

Περισσότερα...
Η σέξι ντραμίστας από την Κορέα... (vid)
Η σέξι ντραμίστας από την Κορέα... (vid) Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 22:11

To όνομα της είναι A-Yeon. Είναι από την Κορέα και παίζει με ικανοποιητική ευχέρεια ντραμς. Βέβαια αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι ότι παίζει κλασικά rock και metal κομμάτια φορώντας όσο πιο σέξι ρούχα γίνεται...

Περισσότερα...
Ουζουνίδης: "Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί"
Ουζουνίδης: "Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί" Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 21:47

Σε ερώτηση δημοσιογράφου της Nova αναφορικά με το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μόλις δύο διπλά σε εννιά εκτός έδρας αναμετρήσεις, ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε «πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Περισσότερα...
Ένα βήμα εμπρός ένα βήμα πίσω ο ΠΑΟ, ισόπαλος 1-1 στην Κέρκυρα
Ένα βήμα εμπρός ένα βήμα πίσω ο ΠΑΟ, ισόπαλος 1-1 στην Κέρκυρα Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 21:39

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Μπεργκ, η Κέρκυρα ισοφάρισε με τον Επστάιν, ο Βενέτης αποσόβησε σίγουρο γκολ του Σουηδού φορ πάνω στη γραμμή και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών οι «πράσινοι».

Περισσότερα...
"Ο Κούγιας μας έβριζε με ακατονόμαστες εκφράσεις" (vid)
"Ο Κούγιας μας έβριζε με ακατονόμαστες εκφράσεις" (vid) Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 20:54

Ο Γιώργος Παράσχος μετά το ματς του Πλατανιά στη Λάρισα με την ΑΕΛ, κατήγγειλε ότι ο Αλέξης Κούγιας εξύβρισε τον ίδιο και τον βοηθό του Π. Γκουτσίδη. Επεισοδιακή η συνέντευξη Τύπου με τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΛ να αποκαλεί τον Πλατανιά «ομάδα της παράγκας...

Περισσότερα...
Δύο φοιτητές και ένας διδάσκων σε τμήμα ΤΕΙ!
Δύο φοιτητές και ένας διδάσκων σε τμήμα ΤΕΙ! Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 20:36

Τμήμα ΤΕΙ έχει στο πρώτο έτος σπουδών δύο (2) φοιτητές και έναν διδάσκοντα! Λειτουργεί στη Ζάκυνθο και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς εύλογα οι συνθήκες διδασκαλίας μοιάζουν με... ιδιαίτερο φροντιστηριακό μάθημα. 

Περισσότερα...
Ισοπαλία (1-1) που βόλεψε και τους δύο στη Λιβαδειά
Ισοπαλία (1-1) που βόλεψε και τους δύο στη Λιβαδειά Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 19:40

O Λεβαδειακός έπειτα από επτά διαδοχικές ήττες επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα με την ισοπαλία (1-1) κόντρα στον Ατρόμητο, που επίσης άφησε πίσω του τις «κακές» ήττες με Πανιώνιο και Κέρκυρα. Λε Ταλέκ στο 10' και Γιουσούφ στο 73' τα γκολ των δύο...

Περισσότερα...
Δοκάρια ναι, γκολ όχι, στο ΑΕΛ - Πλατανιάς
Δοκάρια ναι, γκολ όχι, στο ΑΕΛ - Πλατανιάς Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 19:25

Τρία δοκάρια, ένα για την ΑΕΛ και δύο για τον Πλατανιά, αλλά κανένα γκολ στην «AEL FC Αρένα». Τους 15 βαθμούς έφτασαν οι «βυσσινί» και παρέμειναν στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Στους 22 οι Κρητικοί και στο -3 από την πεντάδα.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3