Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

"Αναρμόδια η ΚΕΔ να με τιμωρήσει, αρμόδια η Επιτροπή Δεοντολογίας"

Ημερομηνία: 24 Δεκεμβρίου, 2015 12:44
"Αναρμόδια η ΚΕΔ να με τιμωρήσει, αρμόδια η Επιτροπή Δεοντολογίας" SoccerPlus.gr - Θέμα

By Soccerplus team

Έφεση κατά της απόφασης διαγραφής του από τα μητρώα της ΚΕΔ/ΕΠΟ και της ΕΠΣ Άρτας επειδή, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Δ. Νταμπώση, προέβη στην «προφορική ή έγγραφη διατύπωση δυσµενών κρίσεων, συµπεριλαµβανοµένων και των µέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά προσώπων», όπως είναι «τα µέλη των πάσης φύσεως οργάνων διοίκησης του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας».

Στην έφεση του ο κ. Μαζαράκος αποδέχεται ότι μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», αλλά υποστηρίζει ότι το περιεχόμενο των δηλώσεων του για την επονομαζόμενη διαιτητική πυραμίδα, δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του ως «εκπαιδευτής διαιτησίας» και ότι με την ιδιότητα αυτή δεν εμπίπτει στην ΚΕΔ, αλλά στην «Ανάπτυξη Διαιτησίας» που είναι εκτός ΚΕΔ.

Κατά συνέπεια, με την έφεσή του ζητεί, να απορριφθεί η πρώτη απόφαση και η υπόθεση να παραπεμφθεί στον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ, Κ. Σιμιτζόγλου και στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι για την επονομαζόμενη υπόθεση της «διαιτητικής πυραμίδας» διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από την ποινική δικαιοσύνη και από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και επίσης ότι για όσα είχαν ακουστεί στη συγκεκριμένη εκπομπή από τον κ. Μαζαράκο ή/και άλλους παριστάμενους σε αυτήν, απάντησε μέσω δήλωσής του στο Soccerplus, o Κύρος Βασάρας, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για «οργανωμένο σχέδιο στοχοποίησης και επαγγελματικής δολοφονίας του»

Το Soccerplus φέρνει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της έφεσης του κ. Μαζαράκου προς την ΚΕΔ/ΕΠΟ:  

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

 ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ (ΚΕΔ)

ΤΗΣ ΕΠΟ

ΕΦΕΣΗ

 Του Ηλία Μαζαράκου, εκπαιδευτή Διαιτησίας , κατοίκου Άρτας

ΚΑΤΑ

Της από 17-12-2015 απόφασης του αρμόδιου πρωτοβάθμιου μέλους της ΚΕΔ κ. ΝΤΑΜΠΩΣΗ

Κοινοποίηση: 1) Ποδοσφαιρικό και Αθλητικό Εισαγγελέα κ. ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ

                       2) Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ (υπ’ όψιν κου ΔΡΑΓΑΤΣΑΚΗ)

Με την προσβαλλόμενη απόφαση μου επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της ισόβιας διαγραφής από τους  κόλπους της διαιτησίας, επειδή δήθεν παραβίαση του Κανονισμού Διαιτησίας μέσω της δημόσιας καταγγελίας μου για το σκάνδαλο της   « «διαιτητικής πυραμίδας».

Επειδή ο συνάδελφος κ. ΝΤΑΜΠΩΣΗΣ δεν απάντησε με την απόφαση του στο απολογητικό υπόμνημα ,που έχει επακριβώς ως εξής :

«………………………

 ΠΡΟΣ

την Κεντρική

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

της ΕΠΟ

Κοινοποίηση: 1) Ποδοσφαιρικό και Αθλητικό Εισαγγελέα κ. ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ

                       2) Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ (υπ’ όψιν κου ΔΡΑΓΑΤΣΑΚΗ)

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Του Ηλία Μαζαράκου, εκπαιδευτή Διαιτησίας , κατοίκου Άρτας

Σχετικά με την από 11-12-2015 κλήση μου σε απολογία για τις δηλώσεις μου την τηλεοπτική εκπομπή «Η ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ», έχω να σημειώσω τα εξής:

1.Όπως γνωρίζετε ,τόσα χρόνια στον χώρο  της διαιτησίας δεν έχω δώσει ποτέ καμία αφορμή ούτε σε συναδέλφους, ούτε στην ΕΠΟ σχετικά με την εκπλήρωση των καθηκόντων μου και άλλωστε για αυτόν ακριβώς το λόγο επιλέχθηκα για το αξίωμα του εκπαιδευτή!

2.Πράγματι παρενέβην τηλεφωνικά και έκανα δηλώσεις στη συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή, πλην όμως αυτές οι δηλώσεις μου ουδόλως εμπίπτουν στην αντικειμενική υπόσταση του πειθαρχικών διατάξεων του κανονισμού, καθώς δεν αναφέρονταν σε καμία περίπτωση σε θέματα που άπτονται των καθηκόντων μου.

3. Επειδή οι δηλώσεις μου αναφέρονταν αποκλειστικά στο επίκαιρο ζήτημα της  « διαιτητικής  πυραμίδας » ,που όπως γνωρίζετε ήδη αποτελεί ζήτημα δικαστικής έρευνας τόσο από τον Αθλητικό  και Ποδοσφαιρικό   Εισαγγελέα κ. ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ ,όσο και από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ

Επειδή ούτως ή άλλως υπάγομαι στην υπό τον κ. ΒΑΣΣΑΡΑ «Ανάπτυξη της Διαιτησίας» και όχι στην ΚΕΔ, κι επομένως δεν τυγχάνουν εφαρμοστέες οι διατάξεις του Κανονισμού στην συγκεκριμένη υπόθεση

Επειδή στην περίπτωση που ο κος ΒΑΣΣΑΡΑΣ ή οποιοσδήποτε άλλος θεωρεί ότι συκοφαντήθηκε με τις δηλώσεις μου ,μπορεί να προσφύγει στην Τακτική Δικαιοσύνη

Επειδή η ΚΕΔ ούτως ή άλλως είναι αναρμόδια ,καθώς η υπόθεση πρέπει να παραπεμφθεί στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα και στην Επιτροπή Δεοντολογίας ,που ήδη έχουν επιληφθεί

Επειδή  η υπογραφή του διοριστηρίου και η αποδοχή των διατάξεων του Κανονισμού ,δεν σημαίνει  αυτοδικαίως και  απαγόρευση καταγγελίας αξιόποινων πράξεων

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου

ΖΗΤΩ

1. Την  απαλλαγή μου από τις αποδιδόμενες κατηγορίες

2. Την  παραπομπή της υπόθεσης στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα κ. ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ και στην  Επιτροπή  Δεοντολογίας

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

"Επαγγελματίας γυρολόγος πρόεδρος, μικραίνει την ΑΕΛ"
"Επαγγελματίας γυρολόγος πρόεδρος, μικραίνει την ΑΕΛ" Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 22:57

Η ΠΑΕ Πλατανιάς εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη φραστική επίθεση που δέχθηκε ο Γιώργος Παράσχος από τον Αλέξη Κούγια, χαρακτηρίζοντας τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΛ, επαγγελματία γυρολόγο πρόεδρο!

Περισσότερα...
Η σέξι ντραμίστας από την Κορέα... (vid)
Η σέξι ντραμίστας από την Κορέα... (vid) Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 22:11

To όνομα της είναι A-Yeon. Είναι από την Κορέα και παίζει με ικανοποιητική ευχέρεια ντραμς. Βέβαια αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι ότι παίζει κλασικά rock και metal κομμάτια φορώντας όσο πιο σέξι ρούχα γίνεται...

Περισσότερα...
Ουζουνίδης: "Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί"
Ουζουνίδης: "Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί" Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 21:47

Σε ερώτηση δημοσιογράφου της Nova αναφορικά με το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μόλις δύο διπλά σε εννιά εκτός έδρας αναμετρήσεις, ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε «πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Περισσότερα...
Ένα βήμα εμπρός ένα βήμα πίσω ο ΠΑΟ, ισόπαλος 1-1 στην Κέρκυρα
Ένα βήμα εμπρός ένα βήμα πίσω ο ΠΑΟ, ισόπαλος 1-1 στην Κέρκυρα Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 21:39

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Μπεργκ, η Κέρκυρα ισοφάρισε με τον Επστάιν, ο Βενέτης αποσόβησε σίγουρο γκολ του Σουηδού φορ πάνω στη γραμμή και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών οι «πράσινοι».

Περισσότερα...
"Ο Κούγιας μας έβριζε με ακατονόμαστες εκφράσεις" (vid)
"Ο Κούγιας μας έβριζε με ακατονόμαστες εκφράσεις" (vid) Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 20:54

Ο Γιώργος Παράσχος μετά το ματς του Πλατανιά στη Λάρισα με την ΑΕΛ, κατήγγειλε ότι ο Αλέξης Κούγιας εξύβρισε τον ίδιο και τον βοηθό του Π. Γκουτσίδη. Επεισοδιακή η συνέντευξη Τύπου με τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΛ να αποκαλεί τον Πλατανιά «ομάδα της παράγκας...

Περισσότερα...
Δύο φοιτητές και ένας διδάσκων σε τμήμα ΤΕΙ!
Δύο φοιτητές και ένας διδάσκων σε τμήμα ΤΕΙ! Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 20:36

Τμήμα ΤΕΙ έχει στο πρώτο έτος σπουδών δύο (2) φοιτητές και έναν διδάσκοντα! Λειτουργεί στη Ζάκυνθο και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς εύλογα οι συνθήκες διδασκαλίας μοιάζουν με... ιδιαίτερο φροντιστηριακό μάθημα. 

Περισσότερα...
Ισοπαλία (1-1) που βόλεψε και τους δύο στη Λιβαδειά
Ισοπαλία (1-1) που βόλεψε και τους δύο στη Λιβαδειά Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 19:40

O Λεβαδειακός έπειτα από επτά διαδοχικές ήττες επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα με την ισοπαλία (1-1) κόντρα στον Ατρόμητο, που επίσης άφησε πίσω του τις «κακές» ήττες με Πανιώνιο και Κέρκυρα. Λε Ταλέκ στο 10' και Γιουσούφ στο 73' τα γκολ των δύο...

Περισσότερα...
Δοκάρια ναι, γκολ όχι, στο ΑΕΛ - Πλατανιάς
Δοκάρια ναι, γκολ όχι, στο ΑΕΛ - Πλατανιάς Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 19:25

Τρία δοκάρια, ένα για την ΑΕΛ και δύο για τον Πλατανιά, αλλά κανένα γκολ στην «AEL FC Αρένα». Τους 15 βαθμούς έφτασαν οι «βυσσινί» και παρέμειναν στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Στους 22 οι Κρητικοί και στο -3 από την πεντάδα.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3