Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Θέμα "παράβασης καθήκοντος" της ΕΠΟ βάζει το Διαιτητικό Δικαστήριο!

Ημερομηνία: 11 Ιουλίου, 2016 12:05
Θέμα "παράβασης καθήκοντος" της ΕΠΟ βάζει το Διαιτητικό Δικαστήριο! SoccerPlus.gr - Θέμα

Ως εκπρόθεσμη απορρίφθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο η προσφυγή του διαιτητή ποδοσφαίρου σάλας, Παναγιώτη Σταθόπουλου, κατά της απόφασης της Ε.Ε. της ΕΠΟ να μην τον συμπεριλάβει στον πίνακα με τους διεθνείς διαιτητές  που απέστειλε στη FIFA και να τοποθετήσει στη θέση του άλλον διαιτητή, ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε, δεν είχε τα τυπικά προσόντα για να γίνει διεθνής διαιτητής.

Ωστόσο από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, προκύπτουν δύο ζητήματα: Πρώτον, η ένσταση που υπέβαλλε η πλευρά της ΕΠΟ για υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της Ε.Ε. δεν μπορεί να κριθεί, απορρίφθηκε. Δεύτερον και κυριότερο, το δικαστήριο κατέληξε στο ότι η Ε.Ε. της δεν εξέτασε «ως όφειλε» την ένσταση του διαιτητή, κάτι που είναι οιονεί «παράβαση καθήκοντος».

Όπως προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης ο εκκαλών διαιτητής αν και ζήτησε από την Ε.Ε. της ΕΠΟ να εξετάσει την ένστασή του, αυτή δεν τη συζήτησε καν, επί της ουσίας της αγνόησε και προχώρησε στην αποστολή του πίνακα των διεθνών διαιτητών στη FIFA.

Με άλλα λόγια, ο Σταθόπουλος, νομίζοντας ότι μπορεί να βρει το δίκιο του στην Ε.Ε. της ΕΠΟ έχασε το χρόνο του και την προθεσμία των δέκα ημερών για άσκηση Έφεσης που νομολογεί με την απόφασή του το Διαιτητικό Δικαστήριο

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφεύγει να συζητήσει και να αποφασίσει επί θεμάτων που πιθανόν δεν είναι αρεστά στη ηγεσία της.

Η "Οδύσσεια" ενός διαιτητή

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό του Διαιτητικού Δικαστηρίου «ο εκκαλών Παναγιώτης Σταθόπουλος διαιτητής Ποδοσφαίρου Σάλας, ανήκων στην Πανελλήνια Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας με την 23/3/2016 και με αριθμό πρωτοκ.. κατάθεσης 11763/71.04.2016 έφεση του ισχυρίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) της ΕΠΟ παρά την 9.01.2015 εισήγηση της ΚΕΔ ΠΕΠΣ ΣΑΛΑΣ, που τον είχε συμπεριλάβει στον πίνακα διεθνών διαιτητών με την από 19/10/2015 εισήγηση της, υπέβαλε τον ίδιο πίνακα αντικαθιστώντας μονομερώς και αυθαίρετα το όνομα του με τον συνάδελφο του Κων/νο ΚΟΜΜΑΤΑ αν και αυτός δεν διέθετε τα απαιτούμενα εκ του κανονισμού προσόντα ότι, συνέχεια η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ (ΕΕ/ΕΠΟ)  με την από 14/10/2015 απόφαση της ενέκρινε την παράνομη εισήγηση της ΚΕΔ/ΕΠΟ παραλείποντας να το συμπεριλάβει στον πίνακα των διεθνών διαιτητών, ενώ συμπεριέλαβε τον διαιτητή Κων. Κομματά, οποίος δεν είχε τα απαιτούμενα προσόντα ότι μόλις ενημερώθηκε για την παραπάνω απόφαση της ΕΕ/ΕΠΟ, υπέβαλε στις 21.01.2015 ένσταση κατά αυτής της ΕΕ/ΕΠΟ χωρίς να λάβει καμία απάντηση με αποτέλεσμα να αναγκασθεί να υποβάλει ενώπιον  του ίδιου του οργάνου της ΕΠΟ (ΕΕ/ΕΠΟ) ματαίως και πάλι την από 2-12-2015 με αριθμό πρωτοκ 37447/15, ενσωματωμένη και στο δικόγραφο της ένδικης έφεσης, προσφυγή,  κατά το περιεχόμενο της οποίας το αρμόδιο δικαιοδοτικό της ΕΠΟ, η ΕΕ/ΕΠΟ αντί να εξετάσει ως όφειλε την ως άνω από 21-10-2015 απόφαση της έστειλε στην ΟΥΕΦΑ/ΦΙΦΑ τον τελικό πίνακα διαιτητών ποδοσφαίρου σάλας στον οποίο (πινάκα) αντί να το συμπεριλάβει, το παρέλειψε και αν αυτού συμπεριέλαβε παράνομα και αντικανονικά τον Κωνσταντίνο Κομματά».

Το σκεπτικό του Διαιτητικού Δικαστηρίου αποφαίνεται ότι «περαιτέρω ως προς το ανακύπτον ζήτημα του εμπροθέσμου ή μη άσκησης της ένδικης έφεσης-προσφυγής, πρέπει να σημειωθούν τα εξής: Σύμφωνα με τα εκτιθέμενα στην υπό κρίση έφεση – προσφυγή ο εκκαλών – προσφεύγων προσέβαλε την από 14.10.15 απόφαση της ΕΕ/ΕΠΠ με την από 21/10/15 ένστασή του, την οποία όμως το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ (ΕΕ/ΕΠΠ) δεν την εξέτασε ως όφειλε, ώστε να αναθεωρήσει την άνω απόφασή του και να το συμπεριλάβει στους πίνακες διεθνών διαιτητών, αλλά απέστειλε τον εγκριθέντα πίνακα διεθνών διαιτητών στην ΟΥΕΦΑ/ΦΙΦΑ, ασκώντας στη συνέχεια την από 2.12.2015 προσφυγή του.

Ο Σταθόπουλος διεγράφη από την Ένωση Σάλας, χωρίς καν να κληθεί σε απολογία, προφανώς επειδή αμφισβήτησε την απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ.

Με βάση την απόφαση Διαιτητικού Δικαστηρίου φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε αγωγές κατά των μελών της Ε.Ε. της ΕΠΟ και κατά της Ένωσης ποδοσφαίρου Σάλας.

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα με δύο νεκρούς στην Ολλανδία
Τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα με δύο νεκρούς στην Ολλανδία Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 22:25

Δύο άνθρωποι, ένας ενήλικας κι ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους στην Ολλανδία όταν τρένο παρέσυρε ένα αυτοκίνητο, όπως μεταδίδει το BBC.

Περισσότερα...
Διαιτητής κάνει θέατρο για να αποβάλλει τον Φαμπιάνο! (vid)
Διαιτητής κάνει θέατρο για να αποβάλλει τον Φαμπιάνο! (vid) Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 21:30

Βραζιλιάνος διαιτητής πρωτοτύπησε στον αγώνα Βάσκο Ντα Γκάμα - Φλαμένγκο, αφού έγινε ο πρώτος ρέφερι στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που έκανε θέατρο για να αποβάλλει ποδοσφαιριστή και συγκεκριμένα τον Λουίς Φαμπιάνο!

Περισσότερα...
Συγκλονίζει ο Κλάσνιτς στην άνιση μάχη που δίνει (vid)
Συγκλονίζει ο Κλάσνιτς στην άνιση μάχη που δίνει (vid) Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 20:29

Συγκλονιστικό είναι το ντοκιμαντέρ της γερμανικής τηλεόρασης NDR για την περιπέτεια της υγείας του άλλοτε φορ της Βέρντερ, Ιβάν Κλάσνιτς, που δίνει μάχη για τη ζωή του κάνοντας αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα εδώ και 13 χρόνια!

Περισσότερα...
Στα όρια του ο Παντελίδης, δεν έγινε προπόνηση στον Ηρακλή
Στα όρια του ο Παντελίδης, δεν έγινε προπόνηση στον Ηρακλή Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 20:04

Σε οριακό σημείο έχει φτάσει η κατάσταση στον Ηρακλή. Ο Σάββας Παντελίδης απηυδισμένος από τις συνθήκες που συνάντησε απόψε (27/3) στη Μίκρα τα βρόντηξε αποφασίζοντας να μην γίνει η προπόνηση.

Περισσότερα...
Ποινική δίωξη για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών από το ΚΕΕΛΠΝΟ
Ποινική δίωξη για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών από το ΚΕΕΛΠΝΟ Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 19:28

Ποινική δίωξη για βαριά αδικήματα μεταξύ των οποίων για απάτη με βάση το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, αλλά και για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας για την υπόθεση με τις προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών από το ΚΕΕΛΠΝΟ...

Περισσότερα...
Σαββίδης: "Ήρθε η ώρα ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα"
Σαββίδης: "Ήρθε η ώρα ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα" Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 19:21

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης αισιοδοξεί πως η ώρα του Δικεφάλου να πάρει το πρωτάθλημα έχει φτάσει, ενώ για τη φετινή σεζόν ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας την κατάκτηση του Κυπέλλου και τρεις νίκες στα επόμενα ματς με τον Παναθηναϊκό.

Περισσότερα...
Ζήτησε συγγνώμη ο Λίλα για τη χλεύη κατά ιερέων και χριστιανισμού
Ζήτησε συγγνώμη ο Λίλα για τη χλεύη κατά ιερέων και χριστιανισμού Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 18:57

Ο Αλβανός, ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, Αντι Λίλα με ανάρτησή του στο Facebook ζήτησε συγγνώμη για τα χλευαστικά του σχόλια απέναντι στους ιερείς και τον χριστιανισμό.

Περισσότερα...
Διευκρινήσεις από τον ΣΚΑΪ για το στοίχημα στο Survivor
Διευκρινήσεις από τον ΣΚΑΪ για το στοίχημα στο Survivor Ημερομηνία άρθρου: 27 Μαρτίου, 2017 18:47

Στον ΣΚΑΪ πληροφορηθήκαμε ότι η εκπομπή SURVIVOR, έχει γίνει αντικείμενο στοιχήματος από φορείς διοργάνωσης στοιχηματισμού, που εδρεύουν τόσο εντός της Ελλάδος όσο και εκτός αυτής.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3