Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Θέμα "παράβασης καθήκοντος" της ΕΠΟ βάζει το Διαιτητικό Δικαστήριο!

Ημερομηνία: 11 Ιουλίου, 2016 11:05
Θέμα "παράβασης καθήκοντος" της ΕΠΟ βάζει το Διαιτητικό Δικαστήριο! SoccerPlus.gr - Θέμα

Ως εκπρόθεσμη απορρίφθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο η προσφυγή του διαιτητή ποδοσφαίρου σάλας, Παναγιώτη Σταθόπουλου, κατά της απόφασης της Ε.Ε. της ΕΠΟ να μην τον συμπεριλάβει στον πίνακα με τους διεθνείς διαιτητές  που απέστειλε στη FIFA και να τοποθετήσει στη θέση του άλλον διαιτητή, ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε, δεν είχε τα τυπικά προσόντα για να γίνει διεθνής διαιτητής.

Ωστόσο από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, προκύπτουν δύο ζητήματα: Πρώτον, η ένσταση που υπέβαλλε η πλευρά της ΕΠΟ για υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της Ε.Ε. δεν μπορεί να κριθεί, απορρίφθηκε. Δεύτερον και κυριότερο, το δικαστήριο κατέληξε στο ότι η Ε.Ε. της δεν εξέτασε «ως όφειλε» την ένσταση του διαιτητή, κάτι που είναι οιονεί «παράβαση καθήκοντος».

Όπως προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης ο εκκαλών διαιτητής αν και ζήτησε από την Ε.Ε. της ΕΠΟ να εξετάσει την ένστασή του, αυτή δεν τη συζήτησε καν, επί της ουσίας της αγνόησε και προχώρησε στην αποστολή του πίνακα των διεθνών διαιτητών στη FIFA.

Με άλλα λόγια, ο Σταθόπουλος, νομίζοντας ότι μπορεί να βρει το δίκιο του στην Ε.Ε. της ΕΠΟ έχασε το χρόνο του και την προθεσμία των δέκα ημερών για άσκηση Έφεσης που νομολογεί με την απόφασή του το Διαιτητικό Δικαστήριο

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφεύγει να συζητήσει και να αποφασίσει επί θεμάτων που πιθανόν δεν είναι αρεστά στη ηγεσία της.

Η "Οδύσσεια" ενός διαιτητή

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό του Διαιτητικού Δικαστηρίου «ο εκκαλών Παναγιώτης Σταθόπουλος διαιτητής Ποδοσφαίρου Σάλας, ανήκων στην Πανελλήνια Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας με την 23/3/2016 και με αριθμό πρωτοκ.. κατάθεσης 11763/71.04.2016 έφεση του ισχυρίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) της ΕΠΟ παρά την 9.01.2015 εισήγηση της ΚΕΔ ΠΕΠΣ ΣΑΛΑΣ, που τον είχε συμπεριλάβει στον πίνακα διεθνών διαιτητών με την από 19/10/2015 εισήγηση της, υπέβαλε τον ίδιο πίνακα αντικαθιστώντας μονομερώς και αυθαίρετα το όνομα του με τον συνάδελφο του Κων/νο ΚΟΜΜΑΤΑ αν και αυτός δεν διέθετε τα απαιτούμενα εκ του κανονισμού προσόντα ότι, συνέχεια η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ (ΕΕ/ΕΠΟ)  με την από 14/10/2015 απόφαση της ενέκρινε την παράνομη εισήγηση της ΚΕΔ/ΕΠΟ παραλείποντας να το συμπεριλάβει στον πίνακα των διεθνών διαιτητών, ενώ συμπεριέλαβε τον διαιτητή Κων. Κομματά, οποίος δεν είχε τα απαιτούμενα προσόντα ότι μόλις ενημερώθηκε για την παραπάνω απόφαση της ΕΕ/ΕΠΟ, υπέβαλε στις 21.01.2015 ένσταση κατά αυτής της ΕΕ/ΕΠΟ χωρίς να λάβει καμία απάντηση με αποτέλεσμα να αναγκασθεί να υποβάλει ενώπιον  του ίδιου του οργάνου της ΕΠΟ (ΕΕ/ΕΠΟ) ματαίως και πάλι την από 2-12-2015 με αριθμό πρωτοκ 37447/15, ενσωματωμένη και στο δικόγραφο της ένδικης έφεσης, προσφυγή,  κατά το περιεχόμενο της οποίας το αρμόδιο δικαιοδοτικό της ΕΠΟ, η ΕΕ/ΕΠΟ αντί να εξετάσει ως όφειλε την ως άνω από 21-10-2015 απόφαση της έστειλε στην ΟΥΕΦΑ/ΦΙΦΑ τον τελικό πίνακα διαιτητών ποδοσφαίρου σάλας στον οποίο (πινάκα) αντί να το συμπεριλάβει, το παρέλειψε και αν αυτού συμπεριέλαβε παράνομα και αντικανονικά τον Κωνσταντίνο Κομματά».

Το σκεπτικό του Διαιτητικού Δικαστηρίου αποφαίνεται ότι «περαιτέρω ως προς το ανακύπτον ζήτημα του εμπροθέσμου ή μη άσκησης της ένδικης έφεσης-προσφυγής, πρέπει να σημειωθούν τα εξής: Σύμφωνα με τα εκτιθέμενα στην υπό κρίση έφεση – προσφυγή ο εκκαλών – προσφεύγων προσέβαλε την από 14.10.15 απόφαση της ΕΕ/ΕΠΠ με την από 21/10/15 ένστασή του, την οποία όμως το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ (ΕΕ/ΕΠΠ) δεν την εξέτασε ως όφειλε, ώστε να αναθεωρήσει την άνω απόφασή του και να το συμπεριλάβει στους πίνακες διεθνών διαιτητών, αλλά απέστειλε τον εγκριθέντα πίνακα διεθνών διαιτητών στην ΟΥΕΦΑ/ΦΙΦΑ, ασκώντας στη συνέχεια την από 2.12.2015 προσφυγή του.

Ο Σταθόπουλος διεγράφη από την Ένωση Σάλας, χωρίς καν να κληθεί σε απολογία, προφανώς επειδή αμφισβήτησε την απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ.

Με βάση την απόφαση Διαιτητικού Δικαστηρίου φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε αγωγές κατά των μελών της Ε.Ε. της ΕΠΟ και κατά της Ένωσης ποδοσφαίρου Σάλας.

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

"Επαγγελματίας γυρολόγος πρόεδρος, μικραίνει την ΑΕΛ"
"Επαγγελματίας γυρολόγος πρόεδρος, μικραίνει την ΑΕΛ" Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 22:57

Η ΠΑΕ Πλατανιάς εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη φραστική επίθεση που δέχθηκε ο Γιώργος Παράσχος από τον Αλέξη Κούγια, χαρακτηρίζοντας τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΛ, επαγγελματία γυρολόγο πρόεδρο!

Περισσότερα...
Η σέξι ντραμίστας από την Κορέα... (vid)
Η σέξι ντραμίστας από την Κορέα... (vid) Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 22:11

To όνομα της είναι A-Yeon. Είναι από την Κορέα και παίζει με ικανοποιητική ευχέρεια ντραμς. Βέβαια αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι ότι παίζει κλασικά rock και metal κομμάτια φορώντας όσο πιο σέξι ρούχα γίνεται...

Περισσότερα...
Ουζουνίδης: "Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί"
Ουζουνίδης: "Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί" Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 21:47

Σε ερώτηση δημοσιογράφου της Nova αναφορικά με το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μόλις δύο διπλά σε εννιά εκτός έδρας αναμετρήσεις, ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε «πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Περισσότερα...
Ένα βήμα εμπρός ένα βήμα πίσω ο ΠΑΟ, ισόπαλος 1-1 στην Κέρκυρα
Ένα βήμα εμπρός ένα βήμα πίσω ο ΠΑΟ, ισόπαλος 1-1 στην Κέρκυρα Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 21:39

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Μπεργκ, η Κέρκυρα ισοφάρισε με τον Επστάιν, ο Βενέτης αποσόβησε σίγουρο γκολ του Σουηδού φορ πάνω στη γραμμή και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών οι «πράσινοι».

Περισσότερα...
"Ο Κούγιας μας έβριζε με ακατονόμαστες εκφράσεις" (vid)
"Ο Κούγιας μας έβριζε με ακατονόμαστες εκφράσεις" (vid) Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 20:54

Ο Γιώργος Παράσχος μετά το ματς του Πλατανιά στη Λάρισα με την ΑΕΛ, κατήγγειλε ότι ο Αλέξης Κούγιας εξύβρισε τον ίδιο και τον βοηθό του Π. Γκουτσίδη. Επεισοδιακή η συνέντευξη Τύπου με τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΛ να αποκαλεί τον Πλατανιά «ομάδα της παράγκας...

Περισσότερα...
Δύο φοιτητές και ένας διδάσκων σε τμήμα ΤΕΙ!
Δύο φοιτητές και ένας διδάσκων σε τμήμα ΤΕΙ! Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 20:36

Τμήμα ΤΕΙ έχει στο πρώτο έτος σπουδών δύο (2) φοιτητές και έναν διδάσκοντα! Λειτουργεί στη Ζάκυνθο και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς εύλογα οι συνθήκες διδασκαλίας μοιάζουν με... ιδιαίτερο φροντιστηριακό μάθημα. 

Περισσότερα...
Ισοπαλία (1-1) που βόλεψε και τους δύο στη Λιβαδειά
Ισοπαλία (1-1) που βόλεψε και τους δύο στη Λιβαδειά Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 19:40

O Λεβαδειακός έπειτα από επτά διαδοχικές ήττες επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα με την ισοπαλία (1-1) κόντρα στον Ατρόμητο, που επίσης άφησε πίσω του τις «κακές» ήττες με Πανιώνιο και Κέρκυρα. Λε Ταλέκ στο 10' και Γιουσούφ στο 73' τα γκολ των δύο...

Περισσότερα...
Δοκάρια ναι, γκολ όχι, στο ΑΕΛ - Πλατανιάς
Δοκάρια ναι, γκολ όχι, στο ΑΕΛ - Πλατανιάς Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 19:25

Τρία δοκάρια, ένα για την ΑΕΛ και δύο για τον Πλατανιά, αλλά κανένα γκολ στην «AEL FC Αρένα». Τους 15 βαθμούς έφτασαν οι «βυσσινί» και παρέμειναν στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Στους 22 οι Κρητικοί και στο -3 από την πεντάδα.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3