Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Θέμα "παράβασης καθήκοντος" της ΕΠΟ βάζει το Διαιτητικό Δικαστήριο!

Ημερομηνία: 11 Ιουλίου, 2016 11:05
Θέμα "παράβασης καθήκοντος" της ΕΠΟ βάζει το Διαιτητικό Δικαστήριο! SoccerPlus.gr - Θέμα

Ως εκπρόθεσμη απορρίφθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο η προσφυγή του διαιτητή ποδοσφαίρου σάλας, Παναγιώτη Σταθόπουλου, κατά της απόφασης της Ε.Ε. της ΕΠΟ να μην τον συμπεριλάβει στον πίνακα με τους διεθνείς διαιτητές  που απέστειλε στη FIFA και να τοποθετήσει στη θέση του άλλον διαιτητή, ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε, δεν είχε τα τυπικά προσόντα για να γίνει διεθνής διαιτητής.

Ωστόσο από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, προκύπτουν δύο ζητήματα: Πρώτον, η ένσταση που υπέβαλλε η πλευρά της ΕΠΟ για υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της Ε.Ε. δεν μπορεί να κριθεί, απορρίφθηκε. Δεύτερον και κυριότερο, το δικαστήριο κατέληξε στο ότι η Ε.Ε. της δεν εξέτασε «ως όφειλε» την ένσταση του διαιτητή, κάτι που είναι οιονεί «παράβαση καθήκοντος».

Όπως προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης ο εκκαλών διαιτητής αν και ζήτησε από την Ε.Ε. της ΕΠΟ να εξετάσει την ένστασή του, αυτή δεν τη συζήτησε καν, επί της ουσίας της αγνόησε και προχώρησε στην αποστολή του πίνακα των διεθνών διαιτητών στη FIFA.

Με άλλα λόγια, ο Σταθόπουλος, νομίζοντας ότι μπορεί να βρει το δίκιο του στην Ε.Ε. της ΕΠΟ έχασε το χρόνο του και την προθεσμία των δέκα ημερών για άσκηση Έφεσης που νομολογεί με την απόφασή του το Διαιτητικό Δικαστήριο

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφεύγει να συζητήσει και να αποφασίσει επί θεμάτων που πιθανόν δεν είναι αρεστά στη ηγεσία της.

Η "Οδύσσεια" ενός διαιτητή

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό του Διαιτητικού Δικαστηρίου «ο εκκαλών Παναγιώτης Σταθόπουλος διαιτητής Ποδοσφαίρου Σάλας, ανήκων στην Πανελλήνια Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας με την 23/3/2016 και με αριθμό πρωτοκ.. κατάθεσης 11763/71.04.2016 έφεση του ισχυρίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) της ΕΠΟ παρά την 9.01.2015 εισήγηση της ΚΕΔ ΠΕΠΣ ΣΑΛΑΣ, που τον είχε συμπεριλάβει στον πίνακα διεθνών διαιτητών με την από 19/10/2015 εισήγηση της, υπέβαλε τον ίδιο πίνακα αντικαθιστώντας μονομερώς και αυθαίρετα το όνομα του με τον συνάδελφο του Κων/νο ΚΟΜΜΑΤΑ αν και αυτός δεν διέθετε τα απαιτούμενα εκ του κανονισμού προσόντα ότι, συνέχεια η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ (ΕΕ/ΕΠΟ)  με την από 14/10/2015 απόφαση της ενέκρινε την παράνομη εισήγηση της ΚΕΔ/ΕΠΟ παραλείποντας να το συμπεριλάβει στον πίνακα των διεθνών διαιτητών, ενώ συμπεριέλαβε τον διαιτητή Κων. Κομματά, οποίος δεν είχε τα απαιτούμενα προσόντα ότι μόλις ενημερώθηκε για την παραπάνω απόφαση της ΕΕ/ΕΠΟ, υπέβαλε στις 21.01.2015 ένσταση κατά αυτής της ΕΕ/ΕΠΟ χωρίς να λάβει καμία απάντηση με αποτέλεσμα να αναγκασθεί να υποβάλει ενώπιον  του ίδιου του οργάνου της ΕΠΟ (ΕΕ/ΕΠΟ) ματαίως και πάλι την από 2-12-2015 με αριθμό πρωτοκ 37447/15, ενσωματωμένη και στο δικόγραφο της ένδικης έφεσης, προσφυγή,  κατά το περιεχόμενο της οποίας το αρμόδιο δικαιοδοτικό της ΕΠΟ, η ΕΕ/ΕΠΟ αντί να εξετάσει ως όφειλε την ως άνω από 21-10-2015 απόφαση της έστειλε στην ΟΥΕΦΑ/ΦΙΦΑ τον τελικό πίνακα διαιτητών ποδοσφαίρου σάλας στον οποίο (πινάκα) αντί να το συμπεριλάβει, το παρέλειψε και αν αυτού συμπεριέλαβε παράνομα και αντικανονικά τον Κωνσταντίνο Κομματά».

Το σκεπτικό του Διαιτητικού Δικαστηρίου αποφαίνεται ότι «περαιτέρω ως προς το ανακύπτον ζήτημα του εμπροθέσμου ή μη άσκησης της ένδικης έφεσης-προσφυγής, πρέπει να σημειωθούν τα εξής: Σύμφωνα με τα εκτιθέμενα στην υπό κρίση έφεση – προσφυγή ο εκκαλών – προσφεύγων προσέβαλε την από 14.10.15 απόφαση της ΕΕ/ΕΠΠ με την από 21/10/15 ένστασή του, την οποία όμως το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ (ΕΕ/ΕΠΠ) δεν την εξέτασε ως όφειλε, ώστε να αναθεωρήσει την άνω απόφασή του και να το συμπεριλάβει στους πίνακες διεθνών διαιτητών, αλλά απέστειλε τον εγκριθέντα πίνακα διεθνών διαιτητών στην ΟΥΕΦΑ/ΦΙΦΑ, ασκώντας στη συνέχεια την από 2.12.2015 προσφυγή του.

Ο Σταθόπουλος διεγράφη από την Ένωση Σάλας, χωρίς καν να κληθεί σε απολογία, προφανώς επειδή αμφισβήτησε την απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ.

Με βάση την απόφαση Διαιτητικού Δικαστηρίου φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε αγωγές κατά των μελών της Ε.Ε. της ΕΠΟ και κατά της Ένωσης ποδοσφαίρου Σάλας.

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΣ Βοιωτίας: Ενημέρωση Δρόσου για όσα απίστευτα συμβαίνουν
ΕΠΣ Βοιωτίας: Ενημέρωση Δρόσου για όσα απίστευτα συμβαίνουν Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:58

Απίστευτες καταστάσεις συμβαίνουν στην ΕΠΣ Βοιωτίας και αρχίζουν να διαρρέουν με αφορμή την επεισοδιακή συνεδρίαση της Ε.Ε. την Πέμπτη 23/2. Σε αυτήν έγινε...

Περισσότερα...
Στο "κόκκινο" το πολιτικό θερμόμετρο στην Αλβανία
Στο "κόκκινο" το πολιτικό θερμόμετρο στην Αλβανία Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:48

Ατμόσφαιρα όξυνσης πυροδοτείται στην αλβανική πολιτική ζωή καθώς για έβδομη συνεχή ημέρα η κεντροδεξιά αντιπολίτευση διαδηλώνει στο κέντρο των Τιράνων ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Ράμα.

Περισσότερα...
Γιατί σχεδόν κανείς δεν θέλει πια τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γιατί σχεδόν κανείς δεν θέλει πια τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:22

Την Τετάρτη (22/02), η Βουδαπέστη ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αφήνοντας μόνες υποψήφιες πόλεις το Παρίσι και το Λος Αντζελες.

Περισσότερα...
Μεξικό: Δεν χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ
Μεξικό: Δεν χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 21:14

Το Μεξικό δεν χρειάζεται οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ, διεμήνυσε ο Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο Τσονγκ, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε τη σύνταξη αναφοράς για τη βοήθεια που της έχει παράσχει η χώρα του τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα...
"Το όνειρό μου πέθανε, δεν ήταν γραφτό να μείνω στη Λέστερ"
"Το όνειρό μου πέθανε, δεν ήταν γραφτό να μείνω στη Λέστερ" Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 20:49

Τους φίλους της Λέστερ αποχαιρέτησε ο Κλαούντιο Ρανιέρι μέσω ενός γράμματος που μοίρασε ο εκπρόσωπός του, Στηβ Κάτνερ, στα αγγλικά ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι "το μόνο που ονειρευόμουν ήταν να μείνω για πάντα στη Λέστερ".

Περισσότερα...
Κοξ: Αν υπήρχαν φαντάσματα το CERN θα τα είχε ανιχνεύσει
Κοξ: Αν υπήρχαν φαντάσματα το CERN θα τα είχε ανιχνεύσει Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 20:39

Εάν υπήρχαν φαντάσματα, τα πειράματα στο CERN θα είχαν επαληθεύσει την ύπαρξή τους, σημειώνει ο βρετανός φυσικός, Μπράιαν Κοξ.

Περισσότερα...
Σύμφωνα με πείραμα οι μέλισσες μπορούν να... παίξουν μπάλα
Σύμφωνα με πείραμα οι μέλισσες μπορούν να... παίξουν μπάλα Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 19:29

Μία ενδιαφέρουσα διαπίστωση για τις μέλισσες προέκυψε από πείραμα από το πανεπιστήμιο βιολογικών και χημικών επιστημονικών ερευνών, σύμφωνα με την οποία έχουν την δυνατότητα να... παίξουν ποδόσφαιρο!

Περισσότερα...
O Κώστας Νικολαΐδης νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου
O Κώστας Νικολαΐδης νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 19:04

Πρόσωπα που ήταν και στην προηγούμενη σύνθεση του ΔΣ της ΕΠΣ Χίου ηγούνται στο νέο διοικητικό σχήμα που συγκροτήθηκε σε σώμα μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν την περασμένη Δευτέρα (20/02).

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3