Τρίτη, 22 Μαΐου

Αρχική / ΓΓΑ / Συζήτησαν στη Βουλή για Καβάλα, Ολ. Βόλου και ΕΕΑ

Συζήτησαν στη Βουλή για Καβάλα, Ολ. Βόλου και ΕΕΑ

Ημερομηνία: 29/01/2012 - 18:28
Συζήτησαν στη Βουλή για Καβάλα, Ολ. Βόλου και ΕΕΑ

Στη Βουλή συζητήθηκε το μέλλον της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου έπειτα από τρία ερωτήματα που υπέβαλλε ο βουλευτής Σ. Εμινίδης στον υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνο. 

Ακολουθεί ο διάλογος:

ΣΑΒΒΑΣ ΕΜΙΝΙΔΗΣ:
Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν η Π.Α.Ε. Καβάλα, αλλά και Ολυμπιακού Βόλου, μπορούν να καταθέσουν τους φακέλους, εκ νέου, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και πότε. Δεύτερον, αν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με βάση τις αρμοδιότητες της όπως αυτές διαμορφώνονται με το παρόν νομοσχέδιο, θα εκδώσει και με ποιες προϋποθέσεις, πιστοποιητικό συμμετοχής των ομάδων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Τρίτον, με την έκδοση αυτών των πιστοποιητικών, σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν οι παραπάνω Π.Α.Ε..

ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ (Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού): Επειδή, εδώ, κυρία Πρόεδρε, αφορά ένα θέμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σαν παράδειγμα, γενικά σε ότι προσπαθούμε να κάνουμε με τις καινούργιες διατάξεις, για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Νομίζω, ότι αυτό το οποίο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή αφορά, ακριβώς, τα ζητήματα τα οποία έχουμε πει.

Σε κάθε επαγγελματική ομάδα δίνεται η ευκαιρία να κάνει αίτηση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και να παίξει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αυτό το οποίο θέλουμε να εδραιώσουμε είναι, ότι αυτή η Επιτροπή εξετάζει τα θέματα που αφορούν την πολιτεία και σε αυτό το νόμο περιγράφουμε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, ποια είναι αυτά τα οποία θέλει να ελέγχει η Επιτροπή, για λογαριασμό της πολιτείας. Προφανώς, εάν αυτά που θέλει να ελέγχει η Επιτροπή, πληρούνται από το φάκελο τον οποίο έχει καταθέσει η ομάδα, τότε η ομάδα αυτή έχει δικαίωμα να παίξει.

Σε ποια κατηγορία θα παίξει η ομάδα; Αυτό, είναι ένα θέμα που αφορά καθαρά την Ε.Π.Ο. και τους φορείς του ποδοσφαίρου γενικότερα. Δεν αφορά καθόλου την Πολιτεία, άρα, αυτό είναι κάτι το οποίο κοιτάμε να ρυθμίσουμε με το παρόν νομοσχέδιο ούτε μας απασχολεί. Άρα, εάν πληρούν τις προϋποθέσεις, μπορούν να πάρουν άδεια για να παίξουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Να πω, όμως, κάτι που αφορά τα νομοσχέδιά μας. Αντιλαμβάνομαι ότι σε κάποιες χώρες, η δουλειά αυτής της Επιτροπής ή τέτοιου είδους δουλειά, γίνεται σε πολύ πιο τακτικά διαστήματα. Εμείς, το κάνουμε αυτό μία φορά το χρόνο. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε και, προφανώς, δεν προλαβαίνουμε να το κάνουμε μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου, εάν θα μπορούσε η Επιτροπή να έχει πιο τακτές Συνεδριάσεις, ώστε να μπορεί και άλλες φορές, μέσα στο χρόνο, να αποφασίσει για το αν μια ομάδα πληροί ή όχι τις προϋποθέσεις. Αυτό, βέβαια, πρέπει να γίνει και σε συνεννόηση με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, για να μη δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα από όσα προσπαθούμε να λύσουμε.

Εάν, όμως, υπάρχει τοποθέτηση προς αυτή την κατεύθυνση, θα ήμασταν θετικοί σε αυτό. Σημειώνω, για να είμαστε ξεκάθαροι, ότι με τον ίδιο τρόπο που θα μπορούσε μια ομάδα, που πληροί τα κριτήρια, να πάρει άδεια, θα μπορούσε αντίστοιχα και πάρα πολύ εύκολα, μια ομάδα η οποία δεν έχει φορολογική ενημερότητα, να χάσει το δικαίωμά της να παίζει στα μέσα της σεζόν. Επειδή, αυτό ενέχει και κινδύνους, αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν χώρες που το «κοιτάνε» έτσι αυτό το θέμα, εάν υπάρχουν απόψεις σε αυτό το θέμα, θα ήθελα πολύ να τις ακούσω.

19/05/2012 | 13:49
Παρά την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί, ύστερα από την επίθεση στο πούλμαν του Ολυμπιακού στο Αργοστόλι, ότι η Γ...
18/05/2012 | 19:37
Ο ΓΓΑ, Π. Μπιτσαξής ανακοίνωσε πως οι τελικοί της Α1 μπάσκετ θα ξεκινήσουν τελικά την Δευτέρα, προανήγγειλε ισχυρά μ...
18/05/2012 | 18:43
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αποχώρησαν από την σύσκεψη της ΓΓΑ αλλά αυτή συνεχίστηκε με την απόφαση να βγαίνει το Σά...
18/05/2012 | 17:46
Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη στην ΓΓΑ αναφορικά με τους τελικούς μπάσκετ της Α1 με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να ξεσ...
17/05/2012 | 21:25
Δεν θα γίνει σήμερα τελικά ο πρώτος τελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για την Α1 μπάσκετ. Η επίθεση...
15/05/2012 | 16:50
Η ΕΕΑ αποφάσισε την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ Άρης λόγω οφειλής 200.000 ευρώ στο σωματείο Διγενής γ...
08/05/2012 | 13:46
Παρασκήνιο που κορυφώθηκε τις δέκα τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές παίχτηκε από βουλευτές του Βόλου και της Καβάλα...
01/05/2012 | 17:58
Ο Π. Γερουλάνος, υποψήφιος ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθήνας, υποστήριξε ότι δεν θέλουν την εξυγίανση όσοι πιστεύουν ότι η δουλει...
29/04/2012 | 22:57
O διδάκτωρ αθλητικού δικαίου, Ανδρέας Μαλάτος, μίλησε για τον νέο αθλητικό νόμο, τονίζοντας πως το θέμα της βίας οφε...
29/04/2012 | 17:53
Όπως ανακοινώθηκε, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, αποφάσισε στα παιχνίδια των πλέι οφ της Σούπερ...
27/04/2012 | 17:27
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα της της ιδιωτικοποίησης του Ο...
24/04/2012 | 19:06
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην επόμενη συνεδρίασή της θα καλέσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ προειδοποιητικά λόγω της εμ...
24/04/2012 | 11:16
Ο ΓΓΑ, Πάνος Μπιτσαξής έδωσε συνέντευξη και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον Παπουτσάκη και για τα ζητήματα βίας στο ελ...
12/04/2012 | 14:44
Με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Κ.Παταβούκας απάντησε στις καταγγελίες για εξύβριση που του προσάπτει ο σύλλογος υπαλλή...
11/04/2012 | 18:27
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, έπειτα από την απόφαση για το ματς Άρης - Αστέρας Τρ. με ανακοίνωσ...
11/04/2012 | 16:10
Με καταγγελία που κοινοποίησαν και στα ΜΜΕ, οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού καταγγέλλουν επισήμως το...