Τρίτη, 22 Μαΐου

Αρχική / Σούπερ Λίγκα / Υπόγειος πόλεμος στη Super League για την αδειοδότηση!

Υπόγειος πόλεμος στη Super League για την αδειοδότηση!

Ημερομηνία: 13/01/2012 - 00:46
Υπόγειος πόλεμος στη Super League για την αδειοδότηση!

Η Super League αποφάσισε να διατηρήσει τα πιο αυστηρά κριτήρια που προβλέπονταν από πέρυσι για την αδειοδότηση των ομάδων με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε τραγελαφικές καταστάσεις το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Πίσω από αυτή την απόφαση και ουσιαστικά την αδιαφορία των δύο μεγάλων, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και κρύβεται ένα παιχνίδι που έχει να κάνει με την παραμονή στην κατηγορία ομάδων, που βαθμολογικά ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο του υποβιβασμού.

Η απόφαση που λήφθηκε ήταν οι ομάδες που δεν πληρούν τα κριτήρια αδειοδότησης να υποβιβάζονται και σε αυτήν πρωτοστάτησαν ομάδες όπως Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, Κέρκυρα, Αστέρας Τρίπολης (πέρυσι παρότι είχε πέσει βαθμολογικά, πήρε τη θέση του Ηρακλή που υποβιβάστηκε λόγω μη αδειοδότησης), ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη και Πανιώνιος (αποτελεί την έκπληξη, αφού φέρεται να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα).

Οι μικρομεσαίοι συγκρότησαν το μπλοκ, θεωρώντας ότι είναι οικονομικά υγιείς και μπορούν να αντεπεξέλθουν. Ζήτησαν τα πιο αυστηρά κριτήρια και την επιβολή της ποινής του υποβιβασμού για όποιον δεν τα πληροί.

Από την άλλη πλευρά βρίσκονται: Ο ΟΦΗ που παίζει στην κατηγορία χωρίς αδειοδότηση, η ΑΕΚ που εμμέσως παραδέχθηκε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και ο Άρης.

Αυτές οι ομάδες ζήτησαν η ποινή να μην είναι ο υποβιβασμός, αλλά η απαγόρευση μεταγραφών.

Είναι προφανές ότι κάποιες ομάδες επενδύουν στο γεγονός ότι κάποιες άλλες δεν θα καταφέρουν να αδειοδοτηθούν, αφού ακόμα και αν μια ομάδα δεν καταφέρει να σωθεί αγωνιστικά και μέσα στο γήπεδο, εκμεταλλευόμενη την οικονομική κρίση, τις συγκυρίες, τους κακούς χειρισμούς ή την αδυναμία άλλων ομάδων θα παραμείνει στην κατηγορία!

Οι διάλογοι των δύο πλευρών

Οι εκπρόσωποι του ΟΦΗ, μετά την λήψη της απόφασης ζήτησαν να καταργηθεί η ρήτρα εμπιστευτικότητας και να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι που κατατέθηκαν για την αδειοδότηση, ώστε να βγουν όλα στο φως.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα ψήφου, ήταν αρνητικός και είπε: “Το δικό μας φάκελο δεν θέλουμε να τον βλέπει κανένας”.

Ο Στ. Αδαμίδης είπε: “Είμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία. Υπάρχει καμία ομάδα που μέχρι στις 31/12 δεν χρωστούσε στους ποδοσφαιριστές της;” και πρόσθεσε: “Υπάρχουν ομάδες με ιστορία που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα”

Ο Γ. Κομπότης του Λεβαδειακού τού απάντησε: “Προτιμώ τις ομάδες που έχουν μικρότερη ιστορία, αλλά μπορούν να πληρώνουν”.

Ο ΟΦΗ πρότεινε να απαγορεύονται οι μεταγραφές, για να πάρει την απάντηση ότι ομάδα που δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές καλύτερα να πέφτει κατηγορία.

Η ερμηνεία των... ταχυτήτων

Τέλος, τα μέλη του συνεταιρισμού κλήθηκαν να ερμηνεύσουν την επιστολή που είχε στείλει κατά παραγγελία της ΕΠΟ ο ΓΓ της UEFA, Τζιάνι Ιφαντίνο, ο οποίος είχε προτείνει να υπάρχουν τρεις ταχύτητες αδειοδότησης, μία για τις ομάδες που βγαίνουν Ευρώπη, δεύτερη για τις ομάδες που είναι στη Super League και μια τρίτη για τις ομάδες που έρχονται από Β' Εθνική.

Τελικά η Λίγκα κατάλαβε ότι οι ταχύτητες ήταν δύο. Μία για όλες της ομάδες της Super League και μία γι' αυτές που ανεβαίνουν από τη Β' Εθνική!

Τώρα η υπόθεση θα πάει στην ΕΠΟ, η οποία θα κρίνει αν θα κάνει δεκτή την εισήγηση του συνεταιρισμού που είναι να διατηρηθούν τα αυστηρά κριτήρια αδειοδότησης.

26/06/2011 | 13:10
Η Λάρισα με ανακοίνωσή της ζητά την άμεση παραίτηση όλων των εμπλεκομένων μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια θεσμικά όργ...
25/06/2011 | 23:54
Μετά την ΑΕΚ και τη Λάρισα, ήρθε η σειρά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να ζητήσει την παραίτηση του Β. Μαρινάκη και του Γ. Μπ...
25/06/2011 | 22:41
Η Σούπερ Λίγκα των Μαρινάκη - Μπέου - Μποροβήλου και των υπόλοιπων κατηγορούμενων που στηρίζουν τη νυν διοίκηση θέλε...
25/06/2011 | 22:35
Στην ΑΕΛ δεν έμειναν στα λόγια αλλά προχώρησαν σε πράξεις, καθώς αργά το βράδυ του Σαββάτο έδωσαν στην δημοσιότητα α...
25/06/2011 | 21:54
Την παραίτηση του Β. Μαρινάκη από τη θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, όπως και του Γ. Μποροβήλου από εκείνη του...
02/06/2011 | 18:26
Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας επέβαλε τις τελευταίες ποινές για φέτος, οι οποίες ήταν... ψιλοπ...
01/06/2011 | 17:53
Ο Ηρακλής υποβιβάζεται στην Football League, αφού απορρίφθηκε η έφεση που είχε κάνει. Έτσι, εκτός από την αδειοδότησ...
26/05/2011 | 22:05
Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της εκδίκασης της έφεσης της ΑΕΚ ενάντια στον Αχιλλέα Μπέο, κ...
26/05/2011 | 19:26
Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα απέρριψε την ένσταση της ΑΕΚ κατά του Αχιλλέα Μπέου, καθώς έκρινε πως τα αποδ...
20/05/2011 | 19:24
Ο εξειδικευμένος νομικός σε θέματα Αθλητικού Δικαίου, Γιώργος Παναγόπουλος, τόνισε πως βάσει ΚΑΠ τα play off διεξάγο...
20/05/2011 | 01:14
Ο Αστέρας Τρ. μένει στη Λίγκα α) για την πλαστογραφία του Ηρακλή, β) για την έγκαιρη ενημέρωση που είχε, ώστε να κάν...
19/05/2011 | 22:25
Ο Ηρακλής γίνεται η πρώτη ομάδα που υποβιβάζεται στην ίδια σεζόν για δύο διαφορετικούς λόγους! Για αδειοδότηση και δ...
19/05/2011 | 18:14
Ο Πάμπλο Γκαρσία θα χάσει τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια του ΠΑΟΚ εξαιτίας της μπουνιάς που έδωσε στον Μίτσελ κατά την...
19/05/2011 | 13:18
Το... μπαλάκι στην πολιτεία πετά η Σούπερ Λίγκα για τη βία, με τον Π. Κομνηνό να τονίζει εκ νέου ότι δεν είναι μόνη...
18/05/2011 | 00:20
Με την ΑΕΚ τα έβαλε ο Β. Μαρινάκης στο ΔΣ της Λίγκας. "Μας δημιουργεί συνέχεια προβλήματα και ο Αδαμίδης δεν είναι ε...
17/05/2011 | 20:16
Η Σούπερ Λίγκα αρνείται την αυστηροποίηση των ποινών στις ομάδες για επεισόδια οπαδών τους μέσα στα γήπεδα, που αποτ...