Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Πώς δραπέτευσα απ’ τη φυλακή του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ

Ημερομηνία: 25 Απριλίου, 2015 22:36
Πώς δραπέτευσα απ’ τη φυλακή του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ*

Ιούνιος 2004: Το ελληνικό ποδόσφαιρο εντελώς απρόσμενα και κόντρα σε κάθε εγχώρια ή διεθνή πρόβλεψη κατακτώντας (δις ) την Λισσαβώνα βρέθηκε στον κολοφώνα της δόξας του σε μια ανεπανάληπτη ολυμπιακή χρονιά!

Ιούνιος 2006: Η ΕΠΟ της παντοκρατορίας ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ διακατεχόμενη από μονοκρατορικά σύνδρομα αντί να επενδύσει πάνω στον ευρωθρίαμβο μεταρρυθμίζοντας θεσμικά το ελληνικό ποδόσφαιρο επέλεξε τον ολισθηρό δρόμο της εικονικής πραγματικότητας μέσα από το κάτοπτρο του « αυτοδιοίκητου » , οδηγώντας νομοτελειακά το άθλημα στον σημερινό πανωλεθρίαμβο σε όλα τα επίπεδα , από το αγωνιστικό ως το θεσμικό και από το συλλογικό έως το εθνικό!

Απρίλιος 2015: Σε αυτά τα 9 χρόνια μονομερούς εφαρμογής και δικτατορικής λειτουργίας του αυτοδιοίκητου πέραν κάποιων σπασμωδικών αντιδράσεων της Πολιτείας και κάποιων μεμονωμένων δημοσιογραφικών καταγγελιών ,δεν υπήρξε καμία σοβαρή αντίδραση σε νομικό-δικονομικό επίπεδο είτε από κάποιον ποδοσφαιρικό φορέα –είτε από πληθώρα φυσικών προσώπων.

Μόλις προχθές ανηγγέλθη δημοσίως από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ.Κοντονή η κατάργηση της περιβόητης διάταξης του αυτοδιοίκητου.

Πρώτη δικονομική μου παρέμβαση:

Από το 2008 κιόλας , όταν στην περιβόητη δίκη του καταστατικού της ΕΠΟ άσκησα κύρια παρέμβαση προσωπικά ως δικηγόρος ,όσο και ως πληρεξούσιος μεγάλων επίσης αυτοδιοικούμενων ποδοσφαιρικών φορέων(ΟΔΠΕ -ΟΠΠΕ) .

Από εκείνη τη δίκη και μετά αυτοί οι φορείς , που εκβιαζόμενοι από την ΕΠΟ με απέλυσαν και αποσύρθηκαν από την υπόθεση, ουσιαστικά υπέγραψαν την θανατική καταδίκη του δικού τους κατοχυρωμένου από τον αθλητικό νόμο αυτοδιοίκητου και στην πραγματικότητα απορροφήθηκαν από την ΕΠΟ μένοντας κενά γράμματα και άδεια από αρμοδιότητες σωματεία.

Όμως με την υπ’αριθμ. 2119/2008 απόφαση του ΜΠΑ κερδήθηκε από την προσωπική μου δικονομική παρέμβαση ναι μεν το ελάχιστο , πλην όμως το πιο θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης δηλαδή πρόσβασης στα τακτικά δικαστήρια της χώρας για κάθε ποδοσφαιριστή , προπονητή , διαμεσολαβητή κλπ.

Με αυτή την απόφαση-σταθμό κρίθηκε ως αντισυνταγματική η υποχρεωτική διαιτητική ρήτρα που είχε συμπεριληφθεί στο καταστατικό της ΕΠΟ κατόπιν επιταγής της FIFA και που καθόριζε ως αποκλειστικά αρμόδια για την επίλυση κάθε διαφοράς μεταξύ φυσικών και νομικών προσώπων του ποδοσφαίρου μόνον τα διαιτητικά όργανα ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης απαγορεύοντας την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.

Σημειωτέον ότι η ΕΠΟ παρά την ρητή δικαστική ανακήρυξη ως αντισυνταγματικής της διάταξης , την επανέφερε σε ισχύ εμμέσως πλην σαφώς , τόσο μέσω πρόβλεψης του άρθρου 35 του ΚΑΠ , που ρητά απαγορεύει και τιμωρεί την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια ,όσο και της πρόβλεψης του ΚΙΜΠ, ο οποίος όμως παρά την σαφή δικαιοδοσία της ΠΕΕΟΔ και του Διαιτητικού Δικαστηρίου , επαναλαμβάνει κατά λάθος την μεταφρασμένη πρόβλεψη του αντίστοιχου διεθνούς κανονισμού , που επιτρέπει την προσφυγή για εργατικής φύσης διαφορές στα αστικά δικαστήρια.

Δικονομικά επομένως βρήκα το παραθυράκι για να δραπετεύσω από την «φυλακή του αυτοδιοίκητου» και κατηύθυνα τις υποθέσεις των εντολέων μου , που δεν είχαν διαπλαστικό σκέλος (λύση συμβολαίου) αλλά μόνο καταψηφιστικό. στις διαδικασίες των ασφαλιστικών μέτρων και των εργατικών διαφορών στα Ειρηνοδικεία και στα Πρωτοδικεία.

Συγχρόνως μαζί με άλλους συναδέλφους κατήγγειλα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την άλλη«παράπλευρη συνέπεια» του αυτοδιοίκητου, την “contra legem” συγκρότηση και λειτουργία των Επιτροπών Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ , που το Δ.Σ. της ΕΠΟ εν μια νυκτί άλλαξε την σύνθεση του , αντικαθιστώντας τους τακτικούς δικαστές με συνταξιούχους και δικηγόρους , ενώ στην θέση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής συνέστησε το διαβόητο «Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο» (που ούτε Τακτικό , ούτε Διαιτητικό , ούτε φυσικά Δικαστήριο υπήρξε ποτέ!)

Έτσι με την από18-6-2007 απόφαση –σταθμό η ΕΕΑ κήρυξε παράνομες τις επιτροπές και τις αποφάσεις τους μη παράγουσες εκτελεστότητα και δεδικασμένο με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα η κατάπτωση των εγγυητικών να επιτυγχάνεται μόνον βάσει εκτελεστού τίτλου από πολιτικό δικαστήριο!

Μάλιστα με δεύτερη εξίσου σημαντική απόφαση της η ΕΕΑ έκρινε ότι η υποχρέωση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής ως προϋπόθεση συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα εξακολουθεί να ισχύει.

Υπενθυμίζω το από 29-3-2007 Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη που στην παρ. 15 «ΦΡΟΝΕΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ , ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ, ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕΣΩ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ FIFA».

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡ.16 «ΖΗΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ UEFA ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ» .

Με την σειρά τους τα Πολιτικά Δικαστήρια απορρίπτοντας σχετικές ενστάσεις παρέκαμψαν ως αντισυνταγματική την διαιτησία των οργάνων της ΕΠΟ και χωρίς να απαιτούν αυτή την υποτιθέμενη προδικασία εξόπλισαν πλήθος ποδοσφαιριστών –προπονητών και διαμεσολαβητών με τον ζητούμενο εκτελεστό τίτλο.

Απόφαση –σταθμό αποτελεί μεταξύ πολλών άλλων η υπ’ αριθμ. 7894/11 της Ειρηνοδίκου κας ΚΟΥΤΡΟΥΒΙΔΑ , που έκρινε ότι «ΚΑΤ’ ΑΡΘΡΟΝ 3 του ΑΚ Η ΙΔΩΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ,ΟΠΩΣ Ο ΚΑΝΩΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ 867εδ. β ΚΠολΔ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ Ως ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ , ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΜΕ Γ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ Ως ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΦΕΥΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Ο Ν.2725/99».

Τα χνάρια της ΕΕΑ ακολούθησε και η ΕΑΘΕΝ/ΓΓΑ που με μια μνημειώδη γνωμοδότηση έθεσε σαφέστατα τα όρια του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ σε σχέση με τα όρια του αυτοδιοίκητου της ΟΠΠΕ, ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ η υπ’ αριθμ. 34/2013 μακράν πιο ιστορική απόφαση του Ειρηνοδικείου Αλεξανδρούπολης ,που δικαίωσε τον τοπικό Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου , κρίνοντας ότι «Η ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟ ΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟ 29ΠΑΡ.12 Ν.3479/86 ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ , ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥ, όπως ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν.2725/99, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ Ως ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ.

Αντίθετα το Ειρηνοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμ.672/2013 απόφαση του επί της προσφυγής των ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ και ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και της προσωπικής μου παρέμβασης ως δικηγόρου ποδοσφαιριστών , σχετικά με την δικαιοδοσία των πολιτικών δικαστηρίων λόγω της ύπαρξης διαιτητικής ρήτρας στο καταστατικό για εξουσία διαιτητικών οργάνων της ΕΠΟ , όμως η απόφαση αναφέρεται μόνο στη διαιτητική ρήτρα και όχι στην διάταξη του αυτοδιοίκητου.

Σε προσωπικό επίπεδο κινήθηκα δικονομικά σε διπλό ταμπλό, αφενός μεν ασκώντας έφεση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών , αφετέρου δε με νέα αίτηση ερειδόμενη σε άλλη νομική βάση (γεγονότα ποινικής δίωξης Κορέα κλπ.)

προσέφυγα στο υποτιθέμενο αρμόδιο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Πρέπει να υπογραμμισθεί εδώ ότι κατά την συζήτηση ο Πρόεδρος του προκατέλαβε την απόφαση , λέγοντάς μου ότι δεν είναι αρμόδιος και έπρεπε να προσφύγω στο Ειρηνοδικείο!

Εν κατακλείδι είναι προφανές ότι δεν ευσταθεί λογικά και νομικά η μονοσήμαντη ερμηνεία του Δ.Σ. της ΕΠΟ «ότι ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ» , παρότι ξεπερνώντας πλέον κάθε όριο αυθαίρετης εφαρμογής του αυτοδιοίκητου έφθασαν στο σημείο από το 2012 να μην υποβάλουν τις τροποποιήσεις του καταστατικού στο Ειρηνοδικείο και τους κανονισμούς τους από το 2006 να μην τους υποβάλλουν κατά άρθρον 27 του Ν.2725/99 στην ΓΓΑ προς διενέργεια του ελέγχου νομιμότητας , που ρητά κατ’ άρθρον 29 παρ.εξακολουθεί να ανήκει κατ’ εξαίρεση στην ρυθμιστική αρμοδιότητα της Πολιτείας.

Βέβαιον είναι ότι η εφαρμογή του Συνάγματος και των Νόμων δεν επαφίεται μόνον στους δικαστές αλλά σε όλους μας , που πρέπει εξαντλώντας κάθε νόμιμο ένδικο μέσο να αντισταθούμε στην καταρράκωση των θεσμών.

Προσωπικά δεν θα αρκεσθώ στις κύριες παρεμβάσεις, στις αγωγές και στις καταγγελίες αλλά θα συνεχίσω ακραίες κατ’ άλλους ενέργειες προς αποκατάσταση της νομιμότητας στο ποδόσφαιρο, όπως η αίτηση για έκπτωση των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ, η αίτηση για έκπτωση των αυτοδιοικούμενων ποδοσφαιρικών εισαγγελέων και βεβαίως η ακόμα αναπάντητη αίτηση άρσης της αθλητικής αναγνώρισης της ΕΠΟ!

Ιούνιος 2015: Ευελπιστώ ότι το Ελληνικό ποδόσφαιρο θα συμμετάσχει στις κληρώσεις της UEFA .

Αν όμως εξαιτίας των ενεργειών του Υφυπουργού Αθλητισμού υπάρξει αποκλεισμός, μακάρι αυτός ο Ιούνιος να αποτελέσει μια νέα αφετηρία!

* Ο Γιώργος Παναγόπουλος είναι δικηγόρος αθλητικού Δικαίου και μέλος του ΙΔΕΑΔ. Η ομιλία του φέρει τον τίτλο «ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ» ΤΗΣ ΕΠΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΝΝΟΜΗΣ ΤΑΞΗΣ»και έγινε στο πλαίσιο της ημερίδας του ΙΔΕΑΔ, «Ποδόσφαιρο και έννομη τάξη», που πραγματοποιήθηκε στις 18/4/2015.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και (Αλβανικός) Εθνικισμός
Soccerplus.gr: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και (Αλβανικός) Εθνικισμός Ημερομηνία άρθρου: 12 Μαρτίου, 2017 12:17

Το βράδυ του Σαββάτου 4-3-2017 ο Αλβανός αθλητής Izmir Smajlaj –στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι— μετά από μια εξαιρετική προσπάθεια, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος... Του Ν. Πατσαντάρα

Περισσότερα...
Η χαμένη μεταγραφική και όχι μόνο περίοδος του Παναθηναϊκού
Soccerplus.gr: Η χαμένη μεταγραφική και όχι μόνο περίοδος του Παναθηναϊκού Ημερομηνία άρθρου: 01 Φεβρουαρίου, 2017 01:37

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο περιθώριο της βράβευσης του ως καλύτερου προπονητή της σεζόν 2015-16 είπε ότι δεν θα διώχνουμε ποδοσφαιριστές, θα φέρνουμε κι’ όλας. Ας πάμε να δούμε όμως τι ήθελε ο Ουζουνίδης και τι πήρε...

Περισσότερα...
Τα πέντε οφέλη που θα προκύψουν από το στόχο των επτά σερί νικών
Soccerplus.gr: Τα πέντε οφέλη που θα προκύψουν από το στόχο των επτά σερί νικών Ημερομηνία άρθρου: 10 Ιανουαρίου, 2017 18:17

Το επτά είναι ο "αγαπημένος" αριθμός για τους Παναθηναϊκούς για ένα χαρούμενο 2017. Μπορεί ο μπασκετικός ΠΑΟ να στοχεύει στο 7ο αστέρι, αλλά ο ποδοσφαιρικός στα 7 συνεχόμενα επιτυχή αποτελέσματα, που είναι εφικτός στόχος.

Περισσότερα...
H θεωρία των... πουθενάδων και η έξαρση της "κουπολαγνείας"
Soccerplus.gr: H θεωρία των... πουθενάδων και η έξαρση της "κουπολαγνείας" Ημερομηνία άρθρου: 02 Ιανουαρίου, 2017 18:35

Το 2017 μπήκε (σ.σ. καλή χρόνια να έχουμε με υγεία), όμως οι παθήσεις του 2016 δεν έμειναν πίσω, αποδεικνύοντας ότι η αθλητική παιδεία στους φιλάθλους (και σε ορισμένους παράγοντες) είναι σαν τον Αγιο Βασίλη. Δεν υπάρχουν.

Περισσότερα...
Το «τρελό» σενάριο που μπορούσε ν’ αφήσει τον ΠΑΟ εκτός κυπέλλου
Soccerplus.gr: Το «τρελό» σενάριο που μπορούσε ν’ αφήσει τον ΠΑΟ εκτός κυπέλλου Ημερομηνία άρθρου: 16 Δεκεμβρίου, 2016 03:11

Εξ αρχής στον αγώνα ΟΦΗ - Ηρακλής, σχεδόν όλοι εκτιμούσαν ότι θα ερχόταν ισόπαλος, καθώς με αυτό το αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με πιθανή νίκη του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα, αυτό το αποτέλεσμα θα βόλευε και τις δυο ομάδες...

Περισσότερα...
Φωνή οπαδού, οργή Θεού σε Παναθηναϊκό και… Σπάρτη
Soccerplus.gr: Φωνή οπαδού, οργή Θεού σε Παναθηναϊκό και… Σπάρτη Ημερομηνία άρθρου: 15 Δεκεμβρίου, 2016 14:48

Ενα ντόμινο εξελίξεων παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες στον ΠΑΟ. Αν και αρχικά φαινόταν ότι η βασική αλλαγή ήταν αυτή του προπονητή, ο πρόεδρος του "τριφυλλιού" φέρεται να δείχνει έτοιμος για βαθιές αλλαγές που έμοιαζαν απαραίτητες.

Περισσότερα...
Τι δεν μπορεί να αλλάξει ο Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό
Soccerplus.gr: Τι δεν μπορεί να αλλάξει ο Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό Ημερομηνία άρθρου: 06 Δεκεμβρίου, 2016 23:09

Πάνω που ήθελα να ξεκινήσω γράφοντας τι άλλαξε ο Ουζουνίδης μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, αναγκάζομαι να γράψω τι δεν μπορεί να αλλάξει ο Ουζουνίδης, λόγω Στραματσόνι. Μετά από ένα νικηφόρο αγώνα με τον ΠΑΟΚ...

Περισσότερα...
Το... κυριλίκι του Στράμα και η διαφορά του Ουζουνίδη
Soccerplus.gr: Το... κυριλίκι του Στράμα και η διαφορά του Ουζουνίδη Ημερομηνία άρθρου: 02 Δεκεμβρίου, 2016 14:36

Δεν μου αρέσει να κάνω αυτά που κάνουν άλλοι, δηλαδή να γράφω για το πόσο πετυχημένο ήταν το προηγούμενο άρθρο με τον τίτλο «υπάρχει ζωή στον ΠΑΟ» και ότι στην επόμενη γκέλα (είτε θα ήταν αυτή με τον ΠΑΟΚ είτε με τον ΟΦΗ) δεν θα υπάρχει αύριο για τον Ιταλό. 

Περισσότερα...
Υπάρχει ζωή στον Παναθηναϊκό αλλά υπάρχει και απορία…
Soccerplus.gr: Υπάρχει ζωή στον Παναθηναϊκό αλλά υπάρχει και απορία… Ημερομηνία άρθρου: 28 Νοεμβρίου, 2016 00:42

Αν οι επιστήμονες προσπαθούν δεκαετίες ολόκληρες να αποδείξουν ότι υπάρχει ζωή σε πλανήτες πέραν της γης, έτσι και οι ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού προσπαθούν να καταλάβουν αν αυτό το πράγμα που λέγεται Παναθηναϊκός...

Περισσότερα...
Επιλογή υψηλού ρίσκου η παραμονή Στραματσόνι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ
Soccerplus.gr: Επιλογή υψηλού ρίσκου η παραμονή Στραματσόνι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ Ημερομηνία άρθρου: 08 Νοεμβρίου, 2016 12:59

Έρχεται ο κόσμος στο Κορωπί, σε περιμένει να σου παραπονεθεί και σου εκφράζει όχι απλά την δυσαρέσκεια του για τον Ιταλό προπονητή (ο οποίος έχει αποτύχει παταγωδώς σε όποιο ντέρμπι έχει κοουτσάρει τους πράσινους), αλλά την απόγνωση του για τον Ιταλό

Περισσότερα...

Blogs

SoccerOpolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3